Recuperare cheltuieli

Intrebari - raspunsuri diverse despre programele SAGA
bogdanr2

Recuperare cheltuieli

#1 Mesaj de bogdanr2 »

Buna. Am urmatoare intrebare:
Un restaurant organizeaza eveniment de valentin’s day. Primeste factura in suma de 2200 lei,o achita. Proprietarul spatiului ne deconteaza suma de 500 euro(2406 lei),printr-o conventie incheiata intre noi, pt care eu (restaurantul)trebuie sa ii eliberez factura.
Eu cum fac operatiunile?
Factura de la furnizor o inregistrez pe 628?
Factura pe care o eliberez,cum trebuie sa fie,avand in vedere ca se deconteaza mai mult decat factura de la furnizor si ,pe ce cont inregistrez?
Multumesc 🙂

paturcai

Re: Recuperare cheltuieli

#2 Mesaj de paturcai »

Cu respect dar nu am inteles mare lucru:
- sunt 2 restaurante?

Nu dati detalii care nu intereseaza fondul problemei.

Iata ce am inteeles:
- un restaurant organizeaza un eveniment (inchiriaza un spatiu) pentru care primeste o factura de 2.200 lei, pe care o achita.
612 = 401
- proprietarul spatiului deconteaza suma de 500 EUR (2.406 lei) pentru care trebuie sa i se emita o factura; nu stim ce inseamna aceasta decontare (suna pompos si misterios in acelasi timp)
4111 = 704

Furnizorul va face chitanta pentru primirea sumei (2.200 lei) 401 = 5311
Dvs. faceti chitanta pentru incasarea sumei partial (2.200 lei) 5311 = 4111
Din cele de mai sus reiese ca mai aveti de incasat suma de 206 lei in viitor (fie numerar fie prin virament bancar)
Tehnologia nu înlocuiește omul, dar omul care folosește tehnologia îl înlocuiește pe cel care nu o folosește.
Nu trebuie sa fii primul dar trebuie să fii cel mai bun!

bogdanr2

#3 Mesaj de bogdanr2 »

Revin cu problema mea:
Eu, restaurantul, am spatiu inchiriat de la Mall. Organizez eveniment de muzica pt valentin’s day. Furnizorul(cei cu muzica) imi emit factura in suma de 2200 lei. Platesc factura prin banca.
Proprietarul spatiului( Mall-ul) imi deconteaza suma de 500 euro(2406 lei) printr-o conventie incheiata intre noi, pt care eu (restaurantul) trebuie sa ii eliberez factura.
Intrebare:
1. Factura primita de la furnizor o inregistrez pe 628?
2. Eliberez factura in valoare de 2406 lei pt a-mi recupera cheltuiala cu evenimentul de muzica. Banuiesc ca trebuie sa o fac in felul urmator:
a) recuperare cheltuieli 2200 lei( iar la cont aleg 704?)
b) diferenta pe ce cont o trec?ce scriu pe factura? Ce fel de venit sa il consider?
Imi cer scuze daca prima data nu m-am facut inteleasa....sper ca am reusit acum 🙂

paturcai

#4 Mesaj de paturcai »

De fapt explicatia este asa:
- in urma unui eveniment trebuie sa recuperez niste cheltuieli (de fapt nu recuperez, de fapt eu revand acele cheltuieli)

Eu angajez o formatie de cantareti pentru care platesc o suma de bani (2200 lei)
Acesti bani eu ii refacturez catre un "divers".
Cum fac factura?

Inregistrez factura de la cantareti pe 628 (2.200 lei)
Emit o factura catre "divers" pentru suma de 2.406 lei, folosind contul 704, la explicatie trecand: eveniment din data de 12.02.2020 ora 17

Sau factura emisa poate avea 2 pozitii:
- la explicatii:
Pozitia 1:
recuperare sume eveniment din data de 12.02.2020 ora 17........2.200 lei (cont 704)
Pozitia 2:
comision recuperare sume.......206 lei (cont 704)
Tehnologia nu înlocuiește omul, dar omul care folosește tehnologia îl înlocuiește pe cel care nu o folosește.
Nu trebuie sa fii primul dar trebuie să fii cel mai bun!

bogdanr2

#5 Mesaj de bogdanr2 »

Multumesc mult🤗

Scrie răspuns