Inregistrare platitor TVA
Inregistrare platitor TVA
La o societate trebuie sa depun declaratia de inregistrare ca platitor de TVA. Pot sa depun incepand cu data de 31.03.2020 sau 01.04.2020?
Re: Inregistrare platitor TVA
Am complectat declaratia pe propria raspundere pentru inregistrarea in scopuri de TVA , am validat formularul dar apare "asteptati un moment datele sunt verificate". Cat trebuie sa astept?
Nu prea mult. Înseamnă că sunt probleme cu declarația.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
A mai intocmit careva declaratia pe proprie raspundere pentru inregistrare ca platitor de TVA? Am nevoie de ajutor.
Eu persoanal nu, dar ca ii problema? Daca nu postezi problema nu avem cum sa ne dam cu parerea.
-
Buna ziua ,
Pentru o societate care a depasit plafonul de 300.000 in luna mai 2020 si va intra la platitor tva , ma puteti ajuta cu ce documente mai trebuiesc depuse acum , dupa modificarile aduse prin HG 340/2020 ? daca am incercat depunerea electronica a Declaratiei pe propria raspundere pentru inregistrare in scopuri de tva , imi da mesaj de eroare ca procedura simplificata a fost abrogata ..... MULTUMESC ANTICIPAT
Pentru o societate care a depasit plafonul de 300.000 in luna mai 2020 si va intra la platitor tva , ma puteti ajuta cu ce documente mai trebuiesc depuse acum , dupa modificarile aduse prin HG 340/2020 ? daca am incercat depunerea electronica a Declaratiei pe propria raspundere pentru inregistrare in scopuri de tva , imi da mesaj de eroare ca procedura simplificata a fost abrogata ..... MULTUMESC ANTICIPAT
La depășire de plafon se depune 010
Nu și declarația aia pe proprie răspundere. HG 340/2020 instituie doar criteriile de risc pe baza cărora se face analiza, post înregistrare.
Nu și declarația aia pe proprie răspundere. HG 340/2020 instituie doar criteriile de risc pe baza cărora se face analiza, post înregistrare.
Ce declaratie se depune pentru a deveni platirtor de TVA? Este firma care se inregistreaza prin optiune.
-
Se mai depune declaratie pe proprie raspundere pentru inregistrarea ca platitor de TVA prin optiune?
Nu.
Doar 010.
Doar 010.
-
Oare la cat timp dupa depunere 010 apare platitor de TVA ?
La data la care semnează de primire pentru decizia de înregistrare în scopuri de TVA.
De la HG 864/2020 - octombrie 2020 - la data de 1 a lunii următoare celei în care se depune cererea
De la HG 864/2020 - octombrie 2020 - la data de 1 a lunii următoare celei în care se depune cererea
HG 864
1.La o agentie de turism, neplatitoare de TVA, daca in contul 411 pe anul 2020 am valoarea facturata peste 300000 lei, din care comisionul ( venituri) este doar 40.000 lei, suntem obligati sa ne inregistram ca platitor de TVA?
2.La o firma care presteaza servicii in constructii, lucrarile au fost efectuate, pana acum aplica TVA la incasare, cf HG 864 pentru acele servicii efectuate nu pot aplica TVA la incasare?
1.La o agentie de turism, neplatitoare de TVA, daca in contul 411 pe anul 2020 am valoarea facturata peste 300000 lei, din care comisionul ( venituri) este doar 40.000 lei, suntem obligati sa ne inregistram ca platitor de TVA?
2.La o firma care presteaza servicii in constructii, lucrarile au fost efectuate, pana acum aplica TVA la incasare, cf HG 864 pentru acele servicii efectuate nu pot aplica TVA la incasare?