Depunere documente la registrul comertului

Intrebari - raspunsuri diverse despre programele SAGA
ivana91

Depunere documente la registrul comertului

#1 Mesaj de ivana91 »

Am de depus la RC documente : cerere inregistrare in RC (autorizarea functionarii) ; cerere de depunere si/sau mentionare acte; declaratia pe propria raspundere ( model 3). Nu am mai depus niciodata acte la RC , acum trebuie depuse online, trebuie sa le intocmesc in numele asociatiilor si eu sa le transmit. Care este procedura, trebuie intocmite si semnate de asociat olagraf si apio scanate si semnate electronic de mine, trebuie delegatie ca sa le pot transmite? Ar fi de mare ajutor un sfat de la cine stie demersul.

ivana575

Re: Depunere documente la registrul comertului

#2 Mesaj de ivana575 »

Nu stie nimeni?

balazse

#3 Mesaj de balazse »

Dupa parerea mea, declaratiile ar trebui completate, tiparite si semnate olograf de administrator, iar pe baza delegatiei pe care l-ai primit transmiti documentele.

paturcai

#4 Mesaj de paturcai »

Ați intuit foarte bine
Întradevăr actele trebuiesc întâi semnate olograf după care trebuie semnate electronic.
Vă trebuie întradevăr delegație de serviciu și un alt document din care să reiasă că sunteți pe bune angajatul celor pentru care depuneți.
Sunt situații când deși aveți delegație de serviciu vă treziți - că nu-stiu-ce-mare "judecător" de pe acolo consideră că vă trebuie delegație semnată de un profesionist (jurist cel puțin) care să fie în tabloul juriștilor (va sună cunoscut?).
Am avut o situație în care o firmă care de la înființare nu a avut nicio secunda activitate și s-a decis lichidarea și radierea acesteia. Nu a fost de ajuns că am depus declarație de inactivitate. Nu! Pentru că la legea lor de "judecători" scria "situații financiare" a trebuit un bilanț tipărit (acele 19 pagini).
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!

balazse

#5 Mesaj de balazse »

La Satu Mare, pe delegatie solicita ca pe delegatie sa apara si CNP.
Daca doresti o copie dupa actul constitutiv actualizat si nu esti administratorul societatii, ci doar un delegat pe baza unei delegatii emise de unitate, se emite documentul in cauza, dar inainte de a inmana acel document cu un maker negru se trage peste datele cu caracter personal (de parca daca ridici foaia si o indrepti spre lumina nu s-ar putea vizualiza datele).
Daca tot emit asa atunci in loc de aceasta optiune ar putea alege ca inainte de tiparire a documentelor (deoarece toate documentele sunt scanate) sa ascunda toate datele cu caracter personal, si atunci ar arata mai normal.

Scrie răspuns