suplimentare somaj tehnic

Intrebari - raspunsuri diverse despre programele SAGA
santas

suplimentare somaj tehnic

#1 Mesaj de santas »

Buna ziua, salariatii societatii noastre sunt in luna aprilie in somaj tehnic.Cum trebuie procedat in State Salarii suplimentarea salariilor angajatilor pana la 100%.Vreau sa spun ca se va primi cei 75% somaj tehnic iar administratorul doreste sa plateasca diferenta pana la 100% pentru ca angajatul sa ia salariul intreg.
Multumesc

ragusitue

Re: suplimentare somaj tehnic

#2 Mesaj de ragusitue »

Buna ziua,

pentru ambele situatii de somaj tehnic (OUG 30/2020 cat si CM) diferenta se adauga sub forma de alte venituri (alte drepturi).
diferenta dintre cele doua tipuri de somaj este ca indemnizatia pt somajul tehnic prin OUG 30/2020, este mentionata pe lista pt recuperare de la AJOFM, aceasta nu apare pe statul de plata. urmeaza sa apara o noua versiune 112. In timp ce indemnizatia de somaj tehnic prin CM, care este suportata de angajator, este mentionata pe statul de plata. mai mult decat atat, pt firmele care beneficiaza de taxe reduse, vor beneficia de taxe reduse si pt indemnizatia de somaj, ceea ce nu este permis la somajul suporat de stat (acolo se platesc taxe intregi).

santas

#3 Mesaj de santas »

Multumesc frumos Ragusitue.M am clarificat !
mai am o problema .Diferenta pana la 2230 brut este de 556 lei respectiv 362 net pe care i-am inregistrat in Alte drepturi,asa cum m-ati sfatuit.Intreaga suma merge la deduceri personale fara sa mai fie impozitata. E corect?
Multumesc

fagarasa176

#4 Mesaj de fagarasa176 »

Este corect
Stiu ca sunt prost, dar cand ma uit in jur prind curaj!

Scrie răspuns