Buna ziua !
Am rugamintea sa ma ajutati si pe mine cu urmatoarea intrebare
Lucrez la o societate platitoare de tva si doreste sa vanda un apartament (achizitionat in mai 2005) catre o persoana fizica
cum factureaz ?
1 cu tva 19%
2 cu tva 5%
3 cu taxare inversa
4 cu scutire TVA
Multumesc anticipat
vanzare apartamet - cum facturez
Re: vanzare apartamet - cum facturez
Este o operatiune scutita de TVA, dar poti opta pentru facturare cu TVA. In acest caz cota de TVA este de 19%.
Eugen Pintea
Un SRL inregistrat in scopuri de TVA, cumpara un apartament de la o persoana fizica in 2021.Vinde acest apartament in data de 11.03.2023 unui SRL platitor de TVA.
Consider ca factura se face cu taxare inversa cf.art.331alin(2)lit g din Codul Fiscal.
As dori ,daca se poate confirmare din partea d-voastra pentru aceasta speta,unica pentru mine.
Multumesc mult!
Consider ca factura se face cu taxare inversa cf.art.331alin(2)lit g din Codul Fiscal.
As dori ,daca se poate confirmare din partea d-voastra pentru aceasta speta,unica pentru mine.
Multumesc mult!
,,Vanzarea de constructii vechi se face in regim de scutire de TVA, fara drept de deducere, indiferent daca vanzarea se face catre o persoana fizica
sau o persoana inregistrata in scop de TVA.
Prin depunere a unei notificari la ANAF, se poate opta si pentru facturarea cu TVA, conform prevederilor de la art. 292 alin. (3) din Codul fiscal.
In acest caz, nu mai este necesara ajustarea TVA.
Daca vanzarea se face catre o persoana neinregistrata in scop de TVA (ex. persoana fizica) vanzarea se va face cu TVA 19%, in cazul in care s-a
stabilit ca vanzarea se va face in regim de taxare al TVA.
Daca vanzarea se face catre o persoana impozabila inregistrata in scop de TVA din punct de vedere al TVA, veti aplica taxarea inversa conform
prevederilor art. 331 alin.(2) lit g) din Codul fiscal."
M-am lamurit ,facturez cu scutire de TVAconform art.141alin(2)lit f)din Codul Fiscal.
sau o persoana inregistrata in scop de TVA.
Prin depunere a unei notificari la ANAF, se poate opta si pentru facturarea cu TVA, conform prevederilor de la art. 292 alin. (3) din Codul fiscal.
In acest caz, nu mai este necesara ajustarea TVA.
Daca vanzarea se face catre o persoana neinregistrata in scop de TVA (ex. persoana fizica) vanzarea se va face cu TVA 19%, in cazul in care s-a
stabilit ca vanzarea se va face in regim de taxare al TVA.
Daca vanzarea se face catre o persoana impozabila inregistrata in scop de TVA din punct de vedere al TVA, veti aplica taxarea inversa conform
prevederilor art. 331 alin.(2) lit g) din Codul fiscal."
M-am lamurit ,facturez cu scutire de TVAconform art.141alin(2)lit f)din Codul Fiscal.
Îl facturați cu taxare inversă.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.