ref sponsorizare

Intrebari - raspunsuri diverse despre programele SAGA
floreant

ref sponsorizare

#1 Mesaj de floreant »

Buna ziua
In luna aprilie 2020 am facut sponsorizare in suma de 3380 ron nc 6584=371
La 30.06.2020 sponsorizare deductibila= 1398 ron. Diferenta urmeaza sa fie dedusa in trimestrele urmatoare.Sponsorizarea nededusa acum o stornez din cont 6584 si o trec in cont 471.
Multumesc mult pentru ajutor.

paturcai

Re: ref sponsorizare

#2 Mesaj de paturcai »

Calculul impozitului pe profit (al rezultatului fiscal) se face cumulat de la inceputul perioadei (in cazul nostru de la inceputul anului), art. 19 Cod Fiscal: trimestrial/anual. Nicaieri nu se spune ca ar trebui sa tinem cont la data calcularii de limite; tinem cont CUMULAT DE LA INCEPUTUL ANULUI de fiecare data; in cursul anului sponsorizarea poate sa fie in limitele legale, deci deductibila.
IN aceasta situatie nu vad rostul acelui artificiu contabil.
La ce va ajuta?
IN sensul ca este o bataie de cap in plus.
Tehnologia nu înlocuiește omul, dar omul care folosește tehnologia îl înlocuiește pe cel care nu o folosește.
Nu trebuie sa fii primul dar trebuie să fii cel mai bun!

floreant

#3 Mesaj de floreant »

Buna ziua
Am omis sa mentionez ca este vorba despre o microintreprindere si in acest caz sponsorizarea se calculeaza pe fiecare trimestru si nu cumulat de la inceputul anului.
Multumesc mult pentru ajutor

paturcai

#4 Mesaj de paturcai »

Cred ca este vorba de o confuzie
Sponsorizarea este actul juridic prin care doua persoane convin cu privire la transferul dreptului de proprietate asupra unor bunuri materiale sau mijloace financiare pentru sustinerea unor activitati fara scop lucrativ desfasurate de catre una dintre parti.
La o microintreprindere nu se tine cont de cheltuielile ocazionate de acest act
Se tine cont in schimb de prevederile Legii 32/1994 pentru sustinere unor unitati de cult, etc.
MOdalitatea de calcul este: maxim 20% la fiecare plata se scade urmand ca in urmatoarele 28 de trimestre consecutive acea suma sa se recupereze.
Exemplu:
Impozitul meu de plata calculat este de 150 lei, dar eu sponsorizez o Asociatie inregistrata in Registrul Unitatilor de CUlt cu suma de 4.500 lei
Potrivit regulii: [articolul 56 alineatele (1^1) şi (1^2) din Codul fiscal în vigoare cu 1 aprilie 2019]
150 x 20% = 30 lei <-----scadere din impozitul datorat
Plata impozitului datorat se va face astfel:
120 catre Bugetul de Stat
30 ii trec in D100 la DEDUCTIBILA (rd. 2 din declaratia aferenta impozitului pe microintreprinderi)
Total 30+120 = 150
IN luna Ianuarie urmatoare (anul urmator) voi depune la ANAF formularul 107 pana la data de 25 in care voi spune cui i-am dat banii, (cat i-am dat) si cat mai am de dat.

Microintreprinderea NU calculeaza trimestrial decat impozitul pe microintreprinderi si nu are nicio treaba cu cheltuielile care sunt limitate in niciun fel.
Nu se tine evidenta ca am depasit limita la sponsorizare.
Cheltuielile nu sunt "interesante" absolut deloc, interesante sunt doar veniturile in rest, cheltuieli fara limita.
Tehnologia nu înlocuiește omul, dar omul care folosește tehnologia îl înlocuiește pe cel care nu o folosește.
Nu trebuie sa fii primul dar trebuie să fii cel mai bun!

Scrie răspuns