Referitor;Decizie de pensionare limita de varsta

Intrebari - raspunsuri diverse despre programele SAGA
cerbui

Referitor;Decizie de pensionare limita de varsta

#1 Mesaj de cerbui »

Salariatul unui Srl cu contract de munca cu durata nedeterminata ,a adus decizia de pensionare pentru limita de varsta din 23 sept 2020 in ziua de 4 oct 2020 ;drepturile banesti au fost stabilite prin aceasta decizie incepand cu data de 11 august 2020 iar plata drepurilor se va face tot cu data de 11 august 2020.Intrebare: Incepand cu ce data facem decizia de desfacere a CIM in conditiile art 56 alin 1 litera c din codul muncii si cand avem obligatia operarii in REVISAL si transmiterea acestuia;Rog cateva pareri,multumindu-va foarte mult.

pomparaus

Re: Referitor;Decizie de pensionare limita de varsta

#2 Mesaj de pomparaus »

Fiind pensionar limita de virsta poate cumula pensia cu salariul,ii desfaci CIM in ziua in care iti aduce decizia de pensionare.

ferenta192

#3 Mesaj de ferenta192 »

Referitor la speta de mai sus, va rog frumos si eu o lamurire, daca salariatul (care si-a depus deja dosarul pentru pensionare) si angajatorul, sunt de acord sa lucreze in continuare, se desface totusi CIM cand aduce decizia de pensionare, sau ramane salariat in continuare, in baza aceluiasi CIM?
Va multumesc!
Norocul este ceea ce are loc atunci când pregătirea se întâlnește cu șansa!

herganiec

#4 Mesaj de herganiec »

se face alt CIM.
“Cea mai valoroasă parte a unui om nu este mintea plină de cunoștințe, ci inima plină de iubire, urechea pregătită să asculte și mâna dispusă să ajute.”

ferenta192

#5 Mesaj de ferenta192 »

Multumesc!

pomparaus

#6 Mesaj de pomparaus »

In 2024 in momentul cand salariatul implineste varsta de pensionare, se desface contractul de munca existent pentru limita de varsta, apoi daca s-a convenit sa lucreze in continuare imediat (ca sa aiba continuitate) i se face alt CIM. Decizia poate sa vina si dupa 3 luni (el fiind pensionar de 3 luni deja).

ferenta192

#7 Mesaj de ferenta192 »

Multumesc!

Scrie răspuns