Am un certificate de atestare fiscala din noiembrie cu 0 lei la toate capitolele, la 31.10.2020.
Am un certificate fiscal din ianuarie cu suma XXX lei la obigatii fiscale/bugetare PRINCIPALE, la 31.12.2020.
In noiembrie si decembrie am achitat totul la zi nu aveam motive sa am suma XXX lei, numai ca analizand fisa de rol, am gasit suma ca provenind dintr-o decizie de calcul accesorii din 15 ianuarie 2020, decizie pe care nu am primit-o prin posta sau email sau SPV( m-am inscris pe SPV din noiembrie 2020).
Cum este posibil ca in 30.10. sa nu am obligatii in certificatul fiscal si apoi in 31.12 sa am ceva ce provine din ianuarie ? Un coleg mi-a zis ca intre timp au inregistrat decizia. Asta o fi explicatia?
Aveti idee unde pot gasi aceasta decizie pe net? ( la solicitare informatii pe SPV nu am gasit aceasta optiune)
… Caci solicitare am facut azi la ANAF, dar nu stiu cand o sa primesc raspuns pentru ca…. e de poveste ce se intampla acolo:
Sun la serviciul evidenta platitor si rog pentru indrumare sa aflu ce reprezinta suma si cum pot avea Decizia din 15 ian.
La rugamintea mea absolut politicoasa mi se vorbeste rastit ca… “esti contabil! si nu stii de unde provine suma! Ma doare capu, ma doare capu!” si imi inchide telefonul.
Eu nu ma las usor, resun, mi se zice ca colega de la litera mea e afara din birou dar a treia oara reusesc sa vorbesc cu altcineva ☹
Reusesc sa primesc o adresa de email unde sa fac solicitarea ( dupa ce intai ma trimite la registratura sa depun cerere la care o sa primesc prin posta raspunsul…i n c r e d i b i l) .
Mi-a mai zis ca deciziile trimise prin posta( asa o fi fost dar la mine nu a ajuns) se intorc si in acest caz ANAF le publica pe site. Stiati asta?
Eu pot sa cred ca decizia nu imi apartine? ca au inregistrat-o gresit? pana nu vad decizia, avand in vedere povestea de mai sus?
Ce ma sfatuiti: sa platesc suma? (pentru ca am nevoie de certificat saptamana viitoare).
Va multumesc pentru timpul acordat