Buna ziua,
Daca vanzatorul a vandut din greseala 2 produse in loc de unul, este corect sa scot bani din casa de marcat pt ca nu exista folosind optiunea casei 'scoatere bani' + Proces verba/nota interna ? Daca nu, care este operatia corecta ?
Multumesc
Anulare bon fiscal prin scoatere bani din casa de marcat ?
Re: Anulare bon fiscal prin scoatere bani din casa de marcat ?
Cel mai simplu s-ar rezolva cu retur pe un produs. Cu o factură de stornare și o dispoziție de plată. Operațiile de introducere bani sau retragere bani din casa de marcat sunt posibile pe toate casele de marcat de ani de zile. Acestea au rolul de a regla numerarul în sertar, adică suma numerarului ce se află pe raportul X sau Z, după caz.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
Deci trebuie si factura de stornare si scoatere bani din casa de marcat ? Pentru ca altfel ramane in memoria fiscala suma respectiva.tomac scrie: ↑Joi Ian 28, 2021 2:10 pm Cel mai simplu s-ar rezolva cu retur pe un produs. Cu o factură de stornare și o dispoziție de plată. Operațiile de introducere bani sau retragere bani din casa de marcat sunt posibile pe toate casele de marcat de ani de zile. Acestea au rolul de a regla numerarul în sertar, adică suma numerarului ce se află pe raportul X sau Z, după caz.
Suma marcată ca vânzare va rămâne oricum în memoria fiscală.
Scoaterea de bani are efect doar în ziua fiscală respectivă și doar pentru reglarea numerarului. Odată scos raport Z, numerar în sertar devine zero.
Scoaterea de bani are efect doar în ziua fiscală respectivă și doar pentru reglarea numerarului. Odată scos raport Z, numerar în sertar devine zero.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.