Am achizitionat un utilaj de la o firma din Austria, dar a fost facturat de pe codul de Romania, s-a facut factura cu tva. Asta nu ar fi o problema, dar acum am primit factura pt asigurarea utilajului , factura emisa de firma din Austria, iar pe ea scrie taxare inversa. Se declara in 390? Din cate am citit eu, ar tb declarata doar daca e legata de o achizitie intracomunitara. Dat fiind ca achizitia s-a facut de pe alt cod, nu stiu cum sa o inregistrez... Pe langa asta, mai am si o factura de dobanda, tot in euro pt acelasi utilaj (se achita in rate).
Va rog sa ma ajutati...multumesc
Refacturare asigurare
Re: Refacturare asigurare
Eu asi lua legatura cu ei, pt.ca aceasta factura de asigurare utilaj fiind legata strict de utilajul facturat pe codul din Romania, mi se pare normal si logic sa fie emisa tot de firma cu cod de Romania. Sau daca utilajul a plecat din Austria catre Romania si ei asigura acest utilaj e corecta factura de asigurare si trebuie ca fc.cu utilajul sa fie emisa tot de firma din Austria pe cod din Austria.
Utilajul a plecat din Austria catre Romania cu un an in urma, dar a mai fost intr-o expozitie pana sa ajunga la noi. Furnizorul, avand punct de lucru in Romania, a facturat de pe Cui-ul ala .
Vorbeste cu ei - ambele facturi trebuie sa fie emise de pe acelasi cod.