descarcare gestiune

Intrebari - raspunsuri diverse despre programele SAGA
mireal699

descarcare gestiune

#1 Mesaj de mireal699 »

Buna ziua,
Am o societate care are ca obiect vanzarea de marfuri catre terti , fara a face NIR cu adaos, practc , gestiunea este la pret cu ridicata. Cand face facturi, evident, le vinde cu adaos. La descarcarea gestiunii, desi am ales gestiune global valorica, societate platitoare de tva, descarca 607=371, si si 4428-371, 607=707. Ce setari sa fac sa se evidentieze adaosul pe care il obtine din facturarea cu un pret mai mare?
Multumesc mult pentru ajutor.

tudosien

Re: descarcare gestiune

#2 Mesaj de tudosien »

Conform normelor de evidenta a gestiunii global-valorice adaosul se evidentiaza la intrare, pe NIR. La finalul perioadei adaosul aferent marfii vandute se calculeaza cu coef. K si nu pe fiecare factura in parte. Nu poti sa evidentiezi un adaos la iesire daca nu ai intrare pentru el.

balazse

Re: descarcare gestiune

#3 Mesaj de balazse »

Pentru MireaL699
Acum trebuie sa decizi cum lucrezi, la pret de achizitie sau la pret de vanzare.
Daca lucrezi la pret de achizitie, atunci nu setezi nici o gestiune global-valorica pentru contul utilizat, deoarece acea optiune este pentru evidenta la pret de vanzare.
Daca totusi tu inregistrezi totul la pret de achizitie, dar lucrezi doar valoric, undeva se tine evidenta cantitativ-valoric?

Scrie răspuns