buna ziua
Va rog frumos daca ma puteti ajuta cu un sfat, am o factura proforma de la furnizor de 52000 cu marfa care urmeaza sa vina in 5 zile , factura proforma e pe 01,06 si e platita integral de clientul meu care o sa ia de la mine pe 06,06 cand vine factura finala.
eu am plata prin banca in 01,06 52000 de la client sa achit imediat aceasta proforma sa imi poata trimite marfa, ce operatii contabile se fac? pe 06.06 am factura finala de la furnizor de 52000 si factura finala catre clientul meu de 52.000. va multumesc frumos de ajutor
Inregistrare proforma de la furnizor
-
Re: Inregistrare proforma de la furnizor
Proforma 473=5121 si plata factura 401=473 (creezi analitic la 473 pt.respectivul furnizor).
Unii colegi conteaza proformele prin 409, dar eu folosesc 409 doar cand am facturi de avans. De obicei in momentul cand platesti o proforma, ea trebuie sa fie inlocuita cu factura de avans.
Am facut plata pe o proforma, imediat solicit factura de avans (eu asa am invatat administratorii si asa procedeaza in asemenea cazuri).
Unii colegi conteaza proformele prin 409, dar eu folosesc 409 doar cand am facturi de avans. De obicei in momentul cand platesti o proforma, ea trebuie sa fie inlocuita cu factura de avans.
Am facut plata pe o proforma, imediat solicit factura de avans (eu asa am invatat administratorii si asa procedeaza in asemenea cazuri).
dar cand proforma este de la furnizor extern cum se procedeaza, pentru ca nu mi da factura de avans si e ceva diferenta intre momentul platii pana cand vine marfa?
- balazse246
Si care ii problem, "stingerea" facturii il vei face la cursul platii.