Inregistrare Import
-
Inregistrare Import
Buna ziua
Inregistrarile se fac in aceasta ordine:
Pentru comision vamal:
371 = 446
Pentru TVA in vama:
4426 = 462
Plata comisionului vamal:
446 = 5121
Plata TVA in vama:
462 = 5121
In urma acestor inregistrari apare in decontul de TVA si JC valoarea TVA-ului
Bun dar intrebare: Plata TVA-ului in vama achitata catre comisionarul vamal (pe codul lui fiscal) Cum sau ce operatie trebuie facuta suplimentara ca sa mi se scada plata efecuata in vama si care sa-mi apara in D300 si in jurnal.
Va solicit acest ajutor pt ca am remarcat ca in fisa sintetica nu apare plata efectuata in vama. (si e normal pt ca la plata e cf al comisionarului vamal)
Va multumesc din suflet pentru ajutor.
Inregistrarile se fac in aceasta ordine:
Pentru comision vamal:
371 = 446
Pentru TVA in vama:
4426 = 462
Plata comisionului vamal:
446 = 5121
Plata TVA in vama:
462 = 5121
In urma acestor inregistrari apare in decontul de TVA si JC valoarea TVA-ului
Bun dar intrebare: Plata TVA-ului in vama achitata catre comisionarul vamal (pe codul lui fiscal) Cum sau ce operatie trebuie facuta suplimentara ca sa mi se scada plata efecuata in vama si care sa-mi apara in D300 si in jurnal.
Va solicit acest ajutor pt ca am remarcat ca in fisa sintetica nu apare plata efectuata in vama. (si e normal pt ca la plata e cf al comisionarului vamal)
Va multumesc din suflet pentru ajutor.
Re: Inregistrare Import
Din moment ce ai NC 4426=462 este clar ca ai dedus tva-ul, pe care de altfel l-ai si platit prin 462=5121 nu?!
Despre fisa sintetica a carui cont vorbesti?
Despre fisa sintetica a carui cont vorbesti?
-
In fisa sintetica nu apare plata tva-ului in vama, in fisa de la Anaf apare restul de tva de plata pe care il declari tu prin D300.
Cum adica "cum te scazi cu obligatia de plata" : platind-o.
Tie iti ramane tva de plata si vrei sa te mai scazi inca odata cu tva-ul platit in vama? Nu, acel TVA l-ai dedus si in acelasi timp l-ai platit (deducerea lui e in NC 4426=462 si plata lui 462=5121).
Cum adica "cum te scazi cu obligatia de plata" : platind-o.
Tie iti ramane tva de plata si vrei sa te mai scazi inca odata cu tva-ul platit in vama? Nu, acel TVA l-ai dedus si in acelasi timp l-ai platit (deducerea lui e in NC 4426=462 si plata lui 462=5121).
-
Multumesc mult. Dar totusi in D300 apare ca obligatie de plata. In fisa de la ANAF primita, nu apare plata TVA-ului in vama. Sau cu alte cuvinte, soldul de plata este mai mare si nu oglindeste TVA-aul platit in vama. E corect asa ? Sunt blocata pur si simplu.
Nu am cum sa te fac sa intelegi : fisa sintetica reflecta ce declaram noi prin declaratii (in acest caz D300), nu? Ai declarat cumva separat tva-ul din vama si daca da, cum si cand ?
Acel tva platit in vama e ca o taxa , dar, statul iti da voie sa il deduci : adica il platesc, dar mi-l si deduc , cu alte cuvinte nu pierd nimic, ce platesc deduc. Depun apoi D300 cu ce am de plata sau de recuperat si acea suma apare in fisa sintetica la Anaf, nu tva-ul platit de tine in vama.
Acel tva platit in vama e ca o taxa , dar, statul iti da voie sa il deduci : adica il platesc, dar mi-l si deduc , cu alte cuvinte nu pierd nimic, ce platesc deduc. Depun apoi D300 cu ce am de plata sau de recuperat si acea suma apare in fisa sintetica la Anaf, nu tva-ul platit de tine in vama.
costachem734 - vă spun mai multe persoane că suma plătită în vamă este TVA deductibil nu apare în fișa de la ANAF distinct ca fiind plată de TVA în contul debitelor datorate de societate și dvs continuați să insistați cu aceiași idee. Eu zic să îi întrebați pe cei de la ANAF unde este acel TVA dacă pe noi nu ne credeți.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
-
Nu mi-am cerut scuze? Atunci imi cer acum. Am fost blocata pe o idee. Voua nu vi se mai intmpla? Batuta-n cap. Va multumesc pt ajutor. O zi frumoasa!
Buna seara! TVA-ul platit conform declaratiei vamale este corect sa-l inregistrez la randul 24 "Achizitii de bunuri si servicii taxabile - 19%" in D300? Multumesc pt eventualele raspunsuri!
Pt importurile de bunuri, TVA se plătește la autoritatea vamală, cu excepția cazurilor în care s-a obținut un certificat de amânare a plății TVA. În situația în care ați plătit TVA în vamă, aveți dreptul să deduceți această taxă în decontul de TVA, înscriind baza de impozitare și taxa aferentă la rândul 24, corespunzător cotei de 19%
“Cea mai valoroasă parte a unui om nu este mintea plină de cunoștințe, ci inima plină de iubire, urechea pregătită să asculte și mâna dispusă să ajute.”