DVI FARA FACTURA DE TRANSPORT

Intrebari - raspunsuri diverse despre programele SAGA
bordeic518

DVI FARA FACTURA DE TRANSPORT

#1 Mesaj de bordeic518 »

Buna ziua,

Am un dvi pentru importul unei marfi din China. Transportul a fost inclus in marfa, dar nu apare pe factura. Valoarea statistica din vama cuprinde atat valoarea marfii, cat si transportul (stabilit de vama, pentru care nu exista factura), la care s-a calculat tva-ul.
La receptia Dvi-ului, am inregistrat contravaloarea transportului in coloana de repartizat (ron) astfel incat sa ma pot verifica cu valoarea statistica. Facand inregistrarile , in contul 371 regasesc doar pretul marfii de pe factura furnizorului, iar in gestiunea de stocuri pretul este cu tot cu transport. Din acest motiv apar neconcordante intre fisa contului 371 si valoarea stocului.
Cum se inregistreaza un astfel de caz?
Va multumesc foarte mult!

septimiuv

Re: DVI FARA FACTURA DE TRANSPORT

#2 Mesaj de septimiuv »

Trebuie să adaugi o poziție tarifară și completezi corect taxele. Folosește poziția tarifară la introducerea articolelor în recepție și șterge ce ai la repartizat.

bordeic518

Re: DVI FARA FACTURA DE TRANSPORT

#3 Mesaj de bordeic518 »

Buna seara,
S-a rezolvat, am lasat in pozitia tarifara cat este tva-ul achitat in vama, iar la repartizat nu am mai pus transportul pus de vama. In stoc imi ramane marfa la pretul de pe factura, iar in jurnalul de tva imi pune baza statistica din DVI.
E bine acum. Multumesc mult!

Scrie răspuns