Incasare de pe alta firma

Intrebari - raspunsuri diverse despre programele SAGA
istvanfit190

Incasare de pe alta firma

#1 Mesaj de istvanfit190 »

Buna ziua,

Daca eu am vandut marfa pt firma A si am incasat suma de o alta firma B ce pot sa fac?

multumesc

paturcai

Re: Incasare de pe alta firma

#2 Mesaj de paturcai »

Buna ziua,
La incasare, treceti ca ati incasat factura de la clientul A (celui caruia i-ati vandut) si nu de la B (cu care nu aveti nicio legatyura de afaceri); dorinta clientului dvs. (firma A) a fost ca firma B sa achite in numele lui catre dumneavoastra datoria.

Cu riscul de a parea plin de mine (ce-mi place chestia asta!), briciul lui Occam (sau Ockham) este cam asa: daca auziti zgomot de copite ganditi-va la cai si nu la zebre. (cu alte cuvinte nu complicati foarte tare lucrurile pentru ca ele sunt simple)
Tehnologia nu înlocuiește omul, dar omul care folosește tehnologia îl înlocuiește pe cel care nu o folosește.
Nu trebuie sa fii primul dar trebuie să fii cel mai bun!

pomparaus

#3 Mesaj de pomparaus »

Eu o vad mai repede ca pe o compensare triunghiulara si ar trebui sa existe un document in baza caruia sa fac aceasta incasare de la un client in numele altui client.

paturcai

#4 Mesaj de paturcai »

Eu nu o vad asa
Nu mai complicati lucrurile.
Triunghiular era daca aparea si firma C.
Tehnologia nu înlocuiește omul, dar omul care folosește tehnologia îl înlocuiește pe cel care nu o folosește.

pomparaus

#5 Mesaj de pomparaus »

sunt 3 firme : clientul A pentru care plateste B (cu care nu am nici o legatura) si eu care incasez banii adica firma C (cum zici tu).

paturcai

#6 Mesaj de paturcai »

Atunci trebuie facuta o compensare in 3
:)

Scrie răspuns