buna ziua
la multi ani!
vin si eu la inceput de an cu urm problema pe care am descoperit o recent
sold ct 281 din conta diferit de sold ct281 din reg imobilizarilor (acesta din urma fiind mai mare)
verific cu atentie si constat ca sumele din planul de amortizare a fiecarui mijl fix nu se exporta exacte in conta
(este vb despre mf care au avut am. accelerata)
de aici ditefentele destul de mari
va intreb si va rog frumos daca dintre voi exista cineva care a avut o situatie asemanatoare cum ati
rezolvat-o?
am posibilitatea de a face modificari in planul de amortizare,cumva?
multumeeeesc pt orice parere!
diferente intre ct 281 din balanta si cont 281 di reg imobilizarilor
Re: diferente intre ct 281 din balanta si cont 281 di reg imobilizarilor
SAGA calculeaza dupa metoda liniara si acesta este motivul pentru care exista acele diferente.
Tehnologia nu înlocuiește omul, dar omul care folosește tehnologia îl înlocuiește pe cel care nu o folosește.
Nu trebuie sa fii primul dar trebuie să fii cel mai bun!
Nu trebuie sa fii primul dar trebuie să fii cel mai bun!
În ecranul de imobilizări există tipul de amortizare - Liniar sau Accelerat. Dacă e selectat corect nu puteți avea rezultate diferite.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
multumesc pt raspunsuri,
si da asa am crezut si eu pina am patit-o!
e posibil ca eroarea sa fi aparut intrucit tipul de amortizare s-a modificat la citeva luni dupa achizitia mijl fix!?
si da asa am crezut si eu pina am patit-o!
e posibil ca eroarea sa fi aparut intrucit tipul de amortizare s-a modificat la citeva luni dupa achizitia mijl fix!?
Adica ai modificat modul de amortizare in timp?
@soaree256 - potrivit OMFP 1802/2014 schimbarea metodei se amortizare se poate face doar din exercițiul financiar următor. și asta cu justificarea schimbării metodei. Și dacă o faceți atunci e necesară să ajustați datele din contabilitate pe seama rezultatului reportat pentru influențele din anul precedent.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.