decizi de impunere
decizi de impunere
In anul 2022, pentru nedepunerea D112,SI D100 ANAF a emis decizii de impunere. In feb 2023(fara sa stiu ca in 60 zile se presrie dreptul de anulare a deciziilor) am depus toate declaratiile din 2022 si am observat in fisa rol ca apare inregistrat atat obligatia di decizia de impunere cat si cea din declaratie, Pot sa depun declaratie rectificativa pentu declaratiile mai vechi de 60 zile, sau cum pot rezolva situati? Multumesc mult
Re: decizi de impunere
In opinia mea, da, pentru ca este singura optiune pe care o ai la momentul actual. Rectificarea unei declaratii fiscale se poate face in termenul legal de prescriptie. Daca tu, prin depunerea declaratiilor restante, ai dublat obligatiile fiscale stabilite prin deciziile de impunere, dintr-o anumita perioada, perioada care nu iese din perioada de prescriptie, atunci rectifica-le pe toate.
Eugen Pintea
Re: decizi de impunere
Pentru NicolaE
Doar din curiozitate. Cum este posibil sa ai angajati si sa nu depui D.112?
Pentru PinteaE
Cand ANAF emite o asemenea decizie, inteleg ca impune niste contributii la nivel de unitate sau si la nivel nominal?
Daca doar la nivel de unitate, atunci in acest caz ce se intampla la nivel nominal? La o adica, daca acum se rectifica pe zero acele declaratii depuse de NicolaE ce se intampla cu contributiile angajatilor?
Doar din curiozitate. Cum este posibil sa ai angajati si sa nu depui D.112?
Pentru PinteaE
Cand ANAF emite o asemenea decizie, inteleg ca impune niste contributii la nivel de unitate sau si la nivel nominal?
Daca doar la nivel de unitate, atunci in acest caz ce se intampla la nivel nominal? La o adica, daca acum se rectifica pe zero acele declaratii depuse de NicolaE ce se intampla cu contributiile angajatilor?