Va rog sa ma ajutati cu niste sfaturi. Am preluat recent contabilitatea unei firme si in cursul lunii februarie am primit in banca un avans ce a fost restituit deoarece masina nu s-a mai cumparat si contractul a fost reziliat. Problema pe care o ridic este urmatoarea: Cum fac inregistrarea deoarece in soldul contului 409 nu am nimic si nici la 401 la furnizorul respectiv. Am intrebat fosta contabila si mi-a spus ca a facut niste reglari prin contul 635 la finele anului trecut si acum mi-a sugerat sa fac urmatoarea NC 409=5121 + suma(cu plus)
635=5121 -suma (cu minus)
apoi operez in banca 5121= 409 suma incasata.
Mie nu mi se pare tocmai corecta varianta aceasta dar nici nu vad alta solutie.Va rog sa ma ajutati cu niste pareri daca se poate.
Restituirea unui avans???
Re: Restituirea unui avans???
De ce ar fi folosit 635?
Admitem ca s-ar fi reglat niste sume (chiar nu este relevant) si contul 409X nu are sold.
In mod natural suma primita inapoi in Banca ar trebui tratata ca un imprumut acordat (5121 = o suma de bani); acesti bani nu pot fi considerati impozabili atata vreme cat la explicatie se scrie restituire avans.
Corecta ar fi inregistrarea 5121 = 4551
Admitem ca s-ar fi reglat niste sume (chiar nu este relevant) si contul 409X nu are sold.
In mod natural suma primita inapoi in Banca ar trebui tratata ca un imprumut acordat (5121 = o suma de bani); acesti bani nu pot fi considerati impozabili atata vreme cat la explicatie se scrie restituire avans.
Corecta ar fi inregistrarea 5121 = 4551
Tehnologia nu înlocuiește omul, dar omul care folosește tehnologia îl înlocuiește pe cel care nu o folosește.
Nu trebuie sa fii primul dar trebuie să fii cel mai bun!
Nu trebuie sa fii primul dar trebuie să fii cel mai bun!