D398
D398
BUna ziua,
In iulie 2023 am facturat catre un client din Austria servicii cu TVA 19%, intrucat au fost prestate in Romania.
Pana pe 31 august stiu ca trebuie sa depun 398.
Saga imi genereaza 398, apare TVA-ul de plata in euro si perioada iulie - septembrie 2023. este ok asa?
Intrebarea mea este daca eu platesc acest tva tot in euro in contul gasit la anaf?
Declarația specială de TVA se întocmește în EURO și suma datorată
se platește în contul (în EURO):
Banca: Banca Comercială Română
Titular: D.G.R.F.P. BUCUREȘTI
IBAN: RO30 RNCB 0090 0006 9551 0027
BIC: RNCBROBU
Multumesc frumos!
In iulie 2023 am facturat catre un client din Austria servicii cu TVA 19%, intrucat au fost prestate in Romania.
Pana pe 31 august stiu ca trebuie sa depun 398.
Saga imi genereaza 398, apare TVA-ul de plata in euro si perioada iulie - septembrie 2023. este ok asa?
Intrebarea mea este daca eu platesc acest tva tot in euro in contul gasit la anaf?
Declarația specială de TVA se întocmește în EURO și suma datorată
se platește în contul (în EURO):
Banca: Banca Comercială Română
Titular: D.G.R.F.P. BUCUREȘTI
IBAN: RO30 RNCB 0090 0006 9551 0027
BIC: RNCBROBU
Multumesc frumos!
-
Re: D398
Sunteti inscrisa in OSS? Clientul este persoana fizica?
CLientul este persoana juridica din Austria. Am intrebat la ANAF si mi-au zis ca trebuie sa depun 398 pana la 31octombrie 2023 si tot pana atunci fac si plata in euro.
De inscrierea in OSS nu stiam...ma puteti ajuta cu pasii de urmat in acest sens?
Multumesc frumos.
De inscrierea in OSS nu stiam...ma puteti ajuta cu pasii de urmat in acest sens?
Multumesc frumos.
Prin D398 se declară doar livrări prin platforme on-line sau livrări directe către persoane NEIMPOZABILE din UE, dar și atunci numai dacă nivelul livrărilor depășește plafonul de livrări la distanță, ori în cazul unor servicii electronice și tot către persoane neimpozabile.
Da, este greșit. Trebuia să apară în D300 și D394. Nu în D390 că nu are ce căuta acolo. Ați facturat cu TVA de România pe cota normală de aici.
Da, este greșit. Trebuia să apară în D300 și D394. Nu în D390 că nu are ce căuta acolo. Ați facturat cu TVA de România pe cota normală de aici.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
Buna ziua,
Atunci sa depun acum din nou 394 in care sa apara clientul si in decontul 300 din septembrie sa trec valoarea tva-ului la randul 16 "Regularizari taxa dedusa"? Sau in decont nu trec nimic la regularizare, pentru ca factura am incasat-o in august si firma este cu TVA la incasare.
Multumesc frumos
Atunci sa depun acum din nou 394 in care sa apara clientul si in decontul 300 din septembrie sa trec valoarea tva-ului la randul 16 "Regularizari taxa dedusa"? Sau in decont nu trec nimic la regularizare, pentru ca factura am incasat-o in august si firma este cu TVA la incasare.
Multumesc frumos
Buna ziua,
in luna august s-au comandat 3 produse, prin intermediul unei platforme de comert online, catre un producator din China.
Aceste produse au fost livrate direct de firma din China catre clientul meu (din Romania) prin IOSS.
Mentionez ca firma mea este inregistrata in IOSS.
Am inregistrat factura de cumparare.
La factura de vanzare tip X am primit mesajul "Acest tip de document nu se opereaza pentru clientii din Romania".
Am vorbit cu cei de IOSS si mi-au spus ca trebuie sa raportez in D398 si sa platesc TVA-ul.
Este clar ca nu am facut ceva corect din moment ce imi apare acest mesaj.
Va rog mult sa ma ajutati sa inteleg unde gresesc. Poate trebuie altfel inregistrata factura de achizitie? Habar nu am cum sa rezolv situatia.
in luna august s-au comandat 3 produse, prin intermediul unei platforme de comert online, catre un producator din China.
Aceste produse au fost livrate direct de firma din China catre clientul meu (din Romania) prin IOSS.
Mentionez ca firma mea este inregistrata in IOSS.
Am inregistrat factura de cumparare.
La factura de vanzare tip X am primit mesajul "Acest tip de document nu se opereaza pentru clientii din Romania".
Am vorbit cu cei de IOSS si mi-au spus ca trebuie sa raportez in D398 si sa platesc TVA-ul.
Este clar ca nu am facut ceva corect din moment ce imi apare acest mesaj.
Va rog mult sa ma ajutati sa inteleg unde gresesc. Poate trebuie altfel inregistrata factura de achizitie? Habar nu am cum sa rezolv situatia.
-
Ioss e diferit de Oss.
Da, clientul trebuie sa fie din UE mai putin RO.
Din ce mentionati, faceti o achiziție, nu vanzare. La achizitie faceti Vama.
Oss necesita X la vanzare, creati clientul si o sa va genereze cota tva corecta functie de tara client.
Depuneti D398 trimestrial(nu lunar ca la IOSS)
Da, clientul trebuie sa fie din UE mai putin RO.
Din ce mentionati, faceti o achiziție, nu vanzare. La achizitie faceti Vama.
Oss necesita X la vanzare, creati clientul si o sa va genereze cota tva corecta functie de tara client.
Depuneti D398 trimestrial(nu lunar ca la IOSS)
Buna seara.
Poate nu am inteles eu bine, va rog sa ma ajutati.
Am client, platitor de TVA, cu activitate de vanzare marfuri prin platforma online, Amazon Italia. De la cine am preluat, mi-a zis ca e cu OSS.
Factura catre Amazon am inregistrat-o cu X la iesiri valuta, insa cand incerc sa generez D398, nu mi aduce nici o suma.
Ce anume fac gresit?
Multumesc
Poate nu am inteles eu bine, va rog sa ma ajutati.
Am client, platitor de TVA, cu activitate de vanzare marfuri prin platforma online, Amazon Italia. De la cine am preluat, mi-a zis ca e cu OSS.
Factura catre Amazon am inregistrat-o cu X la iesiri valuta, insa cand incerc sa generez D398, nu mi aduce nici o suma.
Ce anume fac gresit?
Multumesc