nu am gasit nicaieri explicatie pentru folosirea platii direct din statul de plata, mai exact in dreapta de tot dupa bifa este o rubrica ,,activitate''.
Stiu restul, ca si in Saga C, data, nr documentului, explicatie, sume , tip plata, achitat, integral.
Am pentru prima oara salariati in PS ,activitati creeate am: marfuri,obiecte de inventar, alte materiale consumabile.Este activitate comert, magazin alimentar.
Dar nu asta nu stiu, ci daca trebuie sa creez la ,, activitate'' ceva pe langa cele existente si sa selectez, deoarece inregistrarea fara mi-a dus in casa
toate sumele in rosu...
Atunci sincer nu inteleg! Sau oboseala mea isi spune cuvantul!
Eu am selectat plata salariu prin casa sau a contributiilor salariale si mi s-a dus in casa, cu explicatia corecta si suma in negru! Nu stiu la ce "activitate" faceti referire!
Norocul este ceea ce are loc atunci când pregătirea se întâlnește cu șansa!
la o explicatie pentru intrari, facturi , imolizari nici eu nu vedeam unde se selecteaza tip :003.
Dupa cateva zile bune l-am vazut in dreapta de tot, dupa ,,data scadenta''!!!
asa si aici , trebuie sa mutam cursorul mai catre dreapta si este urmatorul spatiu dupa bifa ,,integral''....
dar nu stiu ce fel de activitate trebuie sau daca nu trebuie selectat.
Activitatea este opțională, dar poate fi foarte utilă pentru analize ulterioaredacă se dorește acest lucru (evidența pe centre de profit sau detalierea unor cheltuieli/venituri). De exemplu, dacă ai mai multe tipuri de cheltuieli deductibile plafonat, pentru a le evidenția separat, ar fi utilă utilizarea activităților. Astfel, dacă ai un tip de operație creat, la care ai ales chelt. deductibile plafonat, poți crea în Fișiere/Grupe o activitate cu codul PENS și denumirea PENSII PRIVATE și o altă activitate cu codul SAN și denumirea ASIGURĂRI PRIVATE DE SANATATE. În Lista operațiunilor se va putea filtra după Grupă, verificând totalul la PENS și separat totalul la SAN, dacă se încadrează fiecare în cei 400 euro deductibili. La calculul automat al rezultatului fiscal, Saga nu va ține cont de activități, ci doar de tipurile de operații (cele de la 001 la ....), iar la cheltuielile plafonate, având evidența pe grupe (activități), acestea se pot determina mai ușor prin filtrare.
În ceea ce privește salariile, dacă ai creată grupa CTRB - CONTRIBUTII SALARIALE, completând-o în dreapta când operezi plățile, se pot monitoriza prin filtrare în lista operațiunilor, plățile către bugete.