e-factura: factura trimisa dar neprimita?

Intrebari - raspunsuri diverse despre programele SAGA
manuelav

e-factura: factura trimisa dar neprimita?

#1 Mesaj de manuelav »

Am o situatie ciudata: am emis factura catre un client, dar cand vreau sa-i incarc factura din e-factura nu apare in lista. A mai patit cineva?
Exista garantia ca facturile odata incarcate in e-factura (cu index si tot ce trebuie) ajung toate la beneficiari?

As vrea sa fac si o verificare mai detaliata: export in excel si comparare cu facturile fizice, sunt curios cum iese treaba... mi-e sa nu fie o problema mai frecventa decat cred eu.
Parca office are posibilitatea asta - comparatia a doua coloane excell.
Ultima oară modificat Mar Mar 26, 2024 11:01 am de către manuelav, modificat 1 dată în total.

manuelav

Re: e-factura: factura trimisa dar neprimita?

#2 Mesaj de manuelav »

Nimeni nu a observat situatia asta pana acum? Practic factura s-a "pierdut" pe drum...

pomparaus

#3 Mesaj de pomparaus »

Eu nu am observat ca tu ai pierdut facturile pe drum : fa-te inteles , ce vrei sa transmiti,ca tu chiar daca ai nr.de indexare la transmitere factura, nu ai certitudinea ca a ajuns la client?! Doamne fereste, normal ca a ajuns, nu primesti nr.index daca e o problema la transmitere in e-factura, nu ai mesajul "transmisa".
Vezi ca la iesiri in e-factura trebuie sa selectezi o perioada anume ca sa vezi facturile.

aurel211252

#4 Mesaj de aurel211252 »

Buna.Am o situatie asemanatoare.Am transmis factura prin e-factura ->SPV.Am index primit pe 31.07.2024,iar in program apare ca mesaj "Transmisa".Beneficiarul din Bucuresti, spune ca nu a primit factura.Sa trimit o rectificativa sau exista o alta varianta de rezolvare.Ma gandesc ca problema e de la ANAF ...
Ajuta-ti aproapele,pentru a fi laudat,iertat si fericit...

pomparaus

#5 Mesaj de pomparaus »

Cum sa trimiti rectificativa, la ce, daca tu ai index de incarcare? Da-i indexul de incarcare ca sa vada ca ai trimis.

aurel211252

#6 Mesaj de aurel211252 »

Multumesc mult...
Ajuta-ti aproapele,pentru a fi laudat,iertat si fericit...

pomparaus

#7 Mesaj de pomparaus »

Intra si pe site-ul ANAF si ai sus, in dreapta, Autentificare Ro e-Factura ( Nu la autentificare certificat!) si acolo ai atat facturile transmise de tine cat si pe cele primite.

chiss225

#8 Mesaj de chiss225 »

Am aceeasi situatie. Factura emisa in iulie, transmisa in spv, are index incarcare. La client nu se regaseste in spv.

balazse

#9 Mesaj de balazse »

Ii si valid, precum ai numar de descarcare?

nasteaf

#10 Mesaj de nasteaf »

Atentie, verificati la caseta Detalii din e-Facturi Saga la cif_beneficiar!!! In SPV s-a preluat si transmis exact la acel cif al beneficiarului!

muresand574

#11 Mesaj de muresand574 »

Buna ziua. Am incarcat factura dar imi apare mesajul de mai jos in SPV. Ce trebuie sa fac?

-Factura cu id_incarcare=.... nu poate fi comunicatÄ cÄtre destinatar (BT-47 – lipsÄ identificator) VÄ informÄm cÄ aveÈi obligaÈia transmiterii facturii cÄtre destinatar, Ãn conformitate cu prevederile art. 10^1, alin. 4 din OUG nr. 120/2021-

pomparaus

#12 Mesaj de pomparaus »

E persoana fizica beneficiarul? Daca da, asta e mesajul, dar factura a fost transmisa in SPV.

muresand574

#13 Mesaj de muresand574 »

Este persoana juridica

manuelav

#14 Mesaj de manuelav »

Se pare ca a fost o eroare la ANAF... Acum si-a revenit si nu mai apare eroarea. Verifica si tu din nou starea.

manuelav

#15 Mesaj de manuelav »

Rectificare: in SAGA factura nu mai are eroare, dar cand intri in SPV am descoperit ca eroarea BT-47 persista. Este factura cu CIF (PJ) si destinatarul confirmna ca nu a primit factura desi exista si ID de incarcare si ID descarcare. CIF este verificat si este corect... In SPV am mai descoperit si alte fact. cu erori BT-47 dar sunt toate la PF cu CNP 00000000...

deci verificati factura pdf din SPV la CIF daca e completat corect - nu stiu de ce SAGA a trimis acea factura ca si cum ar fi factura de Persoana Fizica (fara date la J si CIF).
Am anulat factura/inregistrarea din SAGA si am retrimis factura cu aceleasi date de data asta a functionat corect.

Scrie răspuns