facturare Persoana Fizica Franta
facturare Persoana Fizica Franta
Buna ziua!
Este data urmatoarea situatie:
Firma din Romania factureaza pentru persoana fizica din Franta, lucrari de constructii, efectuate pe teritoriul Frantei. Factura este cu TVA 20%(cota din Franta)
Intrebarea mea este, ca in decontul TVA - 300- trebuie raportata aceasta tranzactie? Daca DA, atunci unde trebuie introdus, in ce rand?
Va multumesc
Este data urmatoarea situatie:
Firma din Romania factureaza pentru persoana fizica din Franta, lucrari de constructii, efectuate pe teritoriul Frantei. Factura este cu TVA 20%(cota din Franta)
Intrebarea mea este, ca in decontul TVA - 300- trebuie raportata aceasta tranzactie? Daca DA, atunci unde trebuie introdus, in ce rand?
Va multumesc
Re: facturare Persoana Fizica Franta
Doar din curiozitate, te-ai inregistrat in scopuri de TVA in Franta?
Da. Firma o sa plateasca cei 20% TVA acolo in Franta.
Intrebarea mea este, daca aici in Romania, am ceva obligatii in ceea ce priveste raportarea TVA?
Intrebarea mea este, daca aici in Romania, am ceva obligatii in ceea ce priveste raportarea TVA?
Nu.
Operați factura pe tip W în ecranul ieșiri valută. Puneți cota de TVA din Franța. Suma se va contabiliza pe 446 pentru a putea scădea taxa achitată acolo și a contabiliza corect veniturile în România. Nu apare în decontul de TVA din România sau în vreo declarație din România.
Operați factura pe tip W în ecranul ieșiri valută. Puneți cota de TVA din Franța. Suma se va contabiliza pe 446 pentru a putea scădea taxa achitată acolo și a contabiliza corect veniturile în România. Nu apare în decontul de TVA din România sau în vreo declarație din România.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
-
D-le Tomac, legat de speta de mai sus, va rog frumos sa imi spuneti daca este corecta utilizarea tipului W si in cazul prestarilor de servicii electronice?
Norocul este ceea ce are loc atunci când pregătirea se întâlnește cu șansa!
Nu. Depinde de serviciu. De regulă la acestea locul prestării este acolo unde este clientul stabilit se aplică regula generală de la art.278 alin.2 și alin.5 lit.h. Așa că vor fi pe tip factură. Cele cu tip W nu se preiau în decont și jurnale pentru că ar reprezenta transferuri ori livrări supuse cotei din statul în care se facturează.
-
Multumesc frumos!
Firma are sediul in RO, este platitoare de tva, dar are cod de inregistrare pentru TVA si in UK, pentru prestari de sevicii electronice, deci tva-ul trebuie declarat si achitat in UK, de aceea am intrebat daca e ok ca facturile emise, sa le punem pe tip W, astfel incat in SAGA sa se inregistreze corect.
Firma are sediul in RO, este platitoare de tva, dar are cod de inregistrare pentru TVA si in UK, pentru prestari de sevicii electronice, deci tva-ul trebuie declarat si achitat in UK, de aceea am intrebat daca e ok ca facturile emise, sa le punem pe tip W, astfel incat in SAGA sa se inregistreze corect.
Da. În acest caz, da.
-
Multumesc frumos, asa voi proceda!