Clienti incasati in avans, fara a emite factura
-
Clienti incasati in avans, fara a emite factura
Buna ziua! Folosesc Saga de vreo 2 luni. As dori sa ma lamuresc cum inregistrez incasarile in avans, de la clienti, pentru care nu s-au intocmit facturi..Cum tin evidenta analitica a lor, cum fac ulterior compensarea ? Ar trebui sa colectez si tva...Cum procedez? Va multumesc!
Re: Clienti incasati in avans, fara a emite factura
De ce nu emiti facturi de avans dupa ce incasezi banii?! Asa e normal, incasezi banii in baza unei proforme, apoi inlocuiesti proforma cu cea de avans.
-
Reglarile le fac luna viitoare acuma cu efactura..Inainte lucram pe winmentor....sumele pe care nu le puteam lega cu o factura mi le ducea in 419 si tva-ul aferent ...si imi aparea si in fisa clientului...
Nu se poate ala ceva în SAGA. Legal aveți obligația emiterii facturii de avans la data încasării avansului.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
-
Buna ziua! Ne-a fost efectuata o plata in contul bancar ( probabil din greseala) de catre o firma ce nu ne este partener. Urmeaza sa restituim suma incasata dupa ce reusim sa luam legatura cu firma platitoare. Va rog, ajutati-ma in privinta monografiei contabile a acestei incasari, care sa se regaseasca in lista <Avansuri> din Situatie clienti. Pentru moment, pentru a evidentia suma in Jurnalul de banca, am efectuat inregistrarea
5121=419.analitic platitor.
Inainte de a utiliza Saga am folosit Mentor. Acolo se face automat inregistrarea in 419 si apare si in fisa de cont a partenerului. In Saga nu se intampla asta si nu stiu cum trebuie procedat.
Va multumesc anticipat pentru sprijin.
5121=419.analitic platitor.
Inainte de a utiliza Saga am folosit Mentor. Acolo se face automat inregistrarea in 419 si apare si in fisa de cont a partenerului. In Saga nu se intampla asta si nu stiu cum trebuie procedat.
Va multumesc anticipat pentru sprijin.
Ultima oară modificat Dum Mar 23, 2025 9:04 pm de către trocarud205, modificat 1 dată în total.
- balazse246
Daca plata s-a realizat din greseala, de ce ar aparea pe avans?
De altfel, ce ar cauta pe 519?
Daca nu stii de unde a venit suma, de ce nu il inregistrezi pe 473?
De altfel, ce ar cauta pe 519?
Daca nu stii de unde a venit suma, de ce nu il inregistrezi pe 473?
-
Imi cer scuze, am scris din greseala 519, am vrut sa scriu 419... Stiu de unde a venit suma, este mentionata denumirea firmei in extrasul de cont, doar ca nu este partenerul nostru (client sau furnizor). Asadar, sugerati ca cel mai indicat ar fi sa inregistrez in 473... Da, cred ca asa este cel mai in regula. Sa creez oare analitic la 473? Sau nu?
Multumesc frumos!
Multumesc frumos!
- balazse246
Poti crea un analitic la 473 (473.01 sume necuvenite), pentru acest tipuri de incasari.
-
Ma gandeam daca ar fi de folos sa creez analitic sa pot identifica platitorul si sa am o evidenta analitica. Ce parere aveti?
- balazse246
La descriere treci denumirea societatii.
-
Multumesc, asa voi proceda