Buna ziua,
Ce obligatii am eu ca persoana fizica, am un spatiu inchiriat la o persoana juridica, din chiria lunara stabilita prin contract primesc suma mai mica dupa ce se retine impozitul,
Trebie sa depun D.unica sa platesc si cass din venit si inca o data impozit
Multumesc
contracte de inchiriere
Re: contracte de inchiriere
Nu. Trebuie să depuneți DU doar dacă suma încasată în 2024 va fi cel puțin egală sau mai mare decât echivalentul a 6 salarii minime și o veți depune strict pentru CASS. Impozitul pentru veniturile in cedarea folosinței bunurilor va fi declarat și achitat în numele dvs de către chiriaș. Nu-l mai plătiți și dvs.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
-
multumesc , doar cand am depus declaratia unica pentru realizat 2023 si la estimat 2024 am trecut suma care se va incasa cf.ctr,, mi-a scazut cheltuielile forfetare iar la diferenta sa calculat impozit de plata si totodata am estimat si cass. Pentru estimat 2024 nu am fost in clar ca trebuie sa platesc impozit si eu ca propietar desi impozitul se retine de catre chirias,
Toate cele bune si multumesc pentru informare.
Toate cele bune si multumesc pentru informare.
Nu trebuia să completați la estimat nimic pe partea de impozit. Era clar că nu aveți de ce să plătiți impozit.
Rectificați estimatul pe 2024 la impozit.
Rectificați estimatul pe 2024 la impozit.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
-
multumesc
Am un contract de inchiriere in lei care a fost declarat estimat pe 2024 impozit si cass la 6 salarii minime , acum mai declar ca venit in 2024 suma incasata este aceiasi . Multumesc
Dacă venitul estimat și cel realizat coincid, nu sunt necesare ajustări suplimentare. Dacă venitul net anual depășește 6 salarii minime brute (19.800 lei în 2024), se datorează și contribuția de asigurări sociale de sănătate (CASS) de 10%.Depuneți Declarația Unică până la 25 mai 2025 pentru a confirma venitul realizat și a achita obligațiile fiscale.
“Cea mai valoroasă parte a unui om nu este mintea plină de cunoștințe, ci inima plină de iubire, urechea pregătită să asculte și mâna dispusă să ajute.”