e-Factura-facturi emise pe persoane fizice
e-Factura-facturi emise pe persoane fizice
Buna ziua, se pot incarca prin SAGA in spv e -factura, facturile emise pe persoane fizice numai cu adresa fara CNP? Eu nu am reusit, nu-mi apare deloc facturile respective in fereastra e facturi la generare si transmitere e-facturi. Multumesc!
Re: e-Factura-facturi emise pe persoane fizice
Nu se poate, s-a mai discutat acest lucru pe forum. Validarea ANAF nu permite.
Se poate doar dacă aveți CNP. Altfel nu. Dacă aveți CNP intrați în ecranul e-Facturi pagina configurare și bifați opțiunea "Preluare și facturi emise către clienți persoane fizice cu CNP".
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
multumesc frumos!
-
Buna seara. Eu am majoritatea clientilor pers fizice.Cum inregistez 13 de 0 ca ci CNP pentru a fi incarcate facturile in SPV. Saga C accepta doar la 1 client acest cod.Nu imi permit sa cer CNP șa clienti ca asa vrea ANAF,vor fugi de mine.
cred ca se vor modifica sa functioneze...
“Cea mai valoroasă parte a unui om nu este mintea plină de cunoștințe, ci inima plină de iubire, urechea pregătită să asculte și mâna dispusă să ajute.”
O va face programul automat. Aveți răbdare. Abia a apărut validatorul. Efectiv doar din data de 16/12 se va putea valida acel CNP.
Bună ziua. Dacă vând on-line la persoane fizice, va trebui să înregistrez ca și client fiecare persoană fizică cu adresa, ca să pot transmite în e-factura? O să fie multe persoane fizice și o bază de date imensă
Da. Dar și până acum aveați această obligație. Și până acum factura întocmită era obligatoriu să conțină numele complet și adresa completă a clientului - cerința era în codul fiscal la art.319 de ani de zile.
Da dar le treceam la informații suplimentare
Ceea ce era incorect.
Cum ar trebui să procedez corect? Să înregistrez fiecare persoană fizică în clienți? Mă gândesc ca o să am foarte mulți și o să meargă greu calculatorul.
Măcar de acuma să fac cum trebuie
Măcar de acuma să fac cum trebuie
Da, să înregistrați fiecare client în parte. Nu înțeleg de ce credeți că asta ar face calculatorul să funcționeze mai lent.
-
Buna ziua, am primit acest mesaj pe SPV, cum pot remedia situatia. Factura cu id_incarcare=4590186281 nu poate fi comunicatÄ cÄtre destinatar (BT-47 â lipsÄ identificator) VÄ informÄm cÄ aveÈi obligaÈia transmiterii facturii cÄtre destinatar, în conformitate cu prevederile art. 10^1, alin. 4 din OUG nr. 120/2021. Era trecut CNP pe factura, doar ca am uitat sa bifez ca se poate vizualiza.
Ce să remediați?! Nu aveți nimic de remediat. Și dacă ar fi trimis CNP real, ANAF nu are cum să comunice acelor persoane factura - poate doar dacă acestea au acces în SPV ca persoane fizice, utilizând un certificat digital.
Să știți că nu orice mesaj al ANAF transmite o eroare.
Să știți că nu orice mesaj al ANAF transmite o eroare.