Prestari servicii comisionare vamala pentru client din Moldova

Intrebari - raspunsuri diverse despre programele SAGA
gutaa431

Prestari servicii comisionare vamala pentru client din Moldova

#1 Mesaj de gutaa431 »

Buna ziua colegi ,
Am rugamintea sa ma ajutati cu incadrarea in Decontul de Tva a facturilor in valuta, reprezentand prestari servicii de comisionare vamala ,pentru un client din Republica Moldova . Sunt operatiuni neimpozabile in Romania conform Art.278 (2) si declararea pe rd.3 Decont de TVA ? La TIP factura selecte '' n '' ? Multumesc anticipat !

tomac

Re: Prestari servicii comisionare vamala pentru client din Moldova

#2 Mesaj de tomac »

La tip folosiți factură și în detalii nu completați procent și valoare TVA.
Tipul "n - Operațiuni neimpozabile" se folosește pentru acele operațiuni ce nu intră în sfera TVA și care nu au ce căuta în jurnalele de TVA și decont și declarații informative.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

gutaa431

#3 Mesaj de gutaa431 »

Multumesc !

gutaa431

#4 Mesaj de gutaa431 »

Buna ziua!
Daca aleg la tip factură și în detalii nu completez procent și valoare TVA , in decontul de TVA apar la rd.14.
Am raspuns de la ANAF :
.............
" Față de cele mai sus prezentate, menționăm că întrucât serviciile la care faceți referire nu se regăsesc la excepțiile prevăzute la art. 278 alin. (4) – (7) din Codul
fiscal, stabilirea locului de prestare a serviciilor se face aplicând regula generală prevăzută la art. 278 alin. (2), care prevede că locul prestării serviciilor este
locul unde este stabilit beneficiarul, respectiv persoana impozabilă care primește serviciile.
Prin urmare, serviciile la care faceți referire nu sunt impozabile în România, iar facturile emise către beneficiarul persoană impozabilă din Republica Moldova se
vor înscrie la rândul 3 al formularului 300 – Decont de taxă pe valoarea adăugată. "

Ce ar trebui sa aleg sa mi le duca pe rd.3 ?
Am facut o simulare alegand tip E , cu toate ca nu aici ma incadrez , si le duce pe rd. 3

Multumesc anticipat !

Scrie răspuns