D 406 erori
D 406 erori
Dragi colegi,am nevoie de ajutorul vostru,mai ales al celor care depun D406
Din ian 2025,voi depune si eu ,si am inceput sa fac niste testari la una din firme ,unde am urmatoarele erori,
care nu stiu cum sa le rezolv
E: MasterFiles (1) sectiune GeneralLedgerAccounts (1) sectiune Account (136) sectiune AccountID (1)
eroare regula: AccountID: ID-ul contului [623709] trebuie sa se gaseasca in planul de conturi.
E: GeneralLedgerEntries (1) sectiune Journal (1) sectiune Transaction (247) sectiune TransactionLine (3) sectiune AccountID (1)
eroare regula: AccountID: ID-ul contului [623709] trebuie sa se gaseasca in planul de conturi.
E: GeneralLedgerEntries (1) sectiune Journal (1) sectiune Transaction (373) sectiune TransactionLine (3) sectiune AccountID (1)
E: GeneralLedgerEntries (1) sectiune Journal (1) sectiune Transaction (393) sectiune TransactionLine (30) sectiune AccountID (1)
E: SourceDocuments (1) sectiune PurchaseInvoices (1) sectiune Invoice (34) sectiune InvoiceLine (1) sectiune AccountID (1)
E: SourceDocuments (1) sectiune PurchaseInvoices (1) sectiune Invoice (56) sectiune InvoiceLine (1) sectiune AccountID (1)
Daca ma puteti ajuta,va multumesc din suflet,
Astept sfaturile voastre
Din ian 2025,voi depune si eu ,si am inceput sa fac niste testari la una din firme ,unde am urmatoarele erori,
care nu stiu cum sa le rezolv
E: MasterFiles (1) sectiune GeneralLedgerAccounts (1) sectiune Account (136) sectiune AccountID (1)
E: GeneralLedgerEntries (1) sectiune Journal (1) sectiune Transaction (247) sectiune TransactionLine (3) sectiune AccountID (1)
E: GeneralLedgerEntries (1) sectiune Journal (1) sectiune Transaction (373) sectiune TransactionLine (3) sectiune AccountID (1)
E: GeneralLedgerEntries (1) sectiune Journal (1) sectiune Transaction (393) sectiune TransactionLine (30) sectiune AccountID (1)
E: SourceDocuments (1) sectiune PurchaseInvoices (1) sectiune Invoice (34) sectiune InvoiceLine (1) sectiune AccountID (1)
E: SourceDocuments (1) sectiune PurchaseInvoices (1) sectiune Invoice (56) sectiune InvoiceLine (1) sectiune AccountID (1)
Daca ma puteti ajuta,va multumesc din suflet,
Astept sfaturile voastre
Re: D 406 erori
Folosești conturi incorecte.
Raportez de anul acesta D406 din SAGA, am actualizat in baza de date furnizorii si clientii, sa aiba completati toti Caseta "Localitate" si am utilizat exact conturile din planul de conturi SAGA. Nu am avut nici o problema la generare si validare declaratie D406!
Aveti si Manualul D406, unde se specifica pasii:
Înainte de a genera declarația, apasați butonul "Actualizare date".
Pentru clienți si furnizori, regulile de validare ale declarației impun completarea localității. Folositi butoanele "Verificare toti furnizorii/clientii" din ecranele "Furnizori/Clienti", pentru completarea automată a adresei aferentă persoanele juridice din România.
Nu se acceptă folosirea de sintetice de grad I acolo unde există sintetice de grad II. Dacă aveti astfel de cazuri, modificați conturile cu probleme din ecranul Intretinere BD, pagina "Modificare coduri", poziția "Modificare cont contabil". De ex., dacă s-a folosit 701 în loc de 7015, completați la "Cod actual" cu 701 și la "Cod nou" cu 7015, apoi apasați "Execută".
Activele se declară doar anual, la data depunerii situațiilor financiare.
Stocurile se declară doar la cererea reprezentanților ANAF.
Declarația se redepune în cazul în care survin modificări în datele depuse deja.
Înainte de a genera declarația, apasați butonul "Actualizare date".
Pentru clienți si furnizori, regulile de validare ale declarației impun completarea localității. Folositi butoanele "Verificare toti furnizorii/clientii" din ecranele "Furnizori/Clienti", pentru completarea automată a adresei aferentă persoanele juridice din România.
Nu se acceptă folosirea de sintetice de grad I acolo unde există sintetice de grad II. Dacă aveti astfel de cazuri, modificați conturile cu probleme din ecranul Intretinere BD, pagina "Modificare coduri", poziția "Modificare cont contabil". De ex., dacă s-a folosit 701 în loc de 7015, completați la "Cod actual" cu 701 și la "Cod nou" cu 7015, apoi apasați "Execută".
Activele se declară doar anual, la data depunerii situațiilor financiare.
Stocurile se declară doar la cererea reprezentanților ANAF.
Declarația se redepune în cazul în care survin modificări în datele depuse deja.
Multumesc mult,neasteaf !
Conturile le-am folosit corect,prin furnizori si clienti sa mai trec.
Conturile le-am folosit corect,prin furnizori si clienti sa mai trec.
Aveți cont de tip 6237.09 iar 6237 nu există în planul de conturi. De acolo este eroarea.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
MasterFiles (1) sectiune Suppliers (1) sectiune Supplier (410) sectiune AccountID (1)
eroare regula: AccountID: ID-ul contului [] trebuie sa se gaseasca in planul de conturi
buna ziua,
imi da aceasta eroare. am verificat furnizorul, are cif corect, exista in planul de conturi...
Nu stiu ce sa ii mai fac.
Daca ma poate ajuta cineva, va rog.
Am trimis baza de date la saga,dar inca nu au raspuns.
eroare regula: AccountID: ID-ul contului [] trebuie sa se gaseasca in planul de conturi
buna ziua,
imi da aceasta eroare. am verificat furnizorul, are cif corect, exista in planul de conturi...
Nu stiu ce sa ii mai fac.
Daca ma poate ajuta cineva, va rog.
Am trimis baza de date la saga,dar inca nu au raspuns.
Buna ziua, va rog am sold 303 in balanta ( ob de invetar in stoc ) saft t imi cere sa l inlocuiesc cu ce as putea ????
multumesc
multumesc
- balazse246
Cum adica iti cere sa il inlocuiesti? Reda messajul in intregime.
Buna ziua,
Am facut un test la D406 la ONG, si am mesajul Conturi folosite care nu exista in planul de conturi reglementat 617.
Initial am folosit contul asa cum apare in Planul de conturi Saga, respectiv 617, apoi am creat 617.01, si apare acelasi mesaj, si sa schimb in BD contul.
Am incercat si asta si pus la Modificare cont actual 617 si la cont nou 617.01...si acelasi mesaj la D406.
Cum ati procedat cu acest cont?
Multumesc
Am facut un test la D406 la ONG, si am mesajul Conturi folosite care nu exista in planul de conturi reglementat 617.
Initial am folosit contul asa cum apare in Planul de conturi Saga, respectiv 617, apoi am creat 617.01, si apare acelasi mesaj, si sa schimb in BD contul.
Am incercat si asta si pus la Modificare cont actual 617 si la cont nou 617.01...si acelasi mesaj la D406.
Cum ati procedat cu acest cont?
Multumesc
Cred ca are analitice la 303 si atunci trebuie mutat soldul contului sintetic pe conturile analitice.
- balazse246
Pentru ioni459
Dar in planul de conturi penrtu ONG nu exista contul 617, sau cel putin eu nu l-am regasit. Este posibil sa nu fi fost actualizat.
Dar in planul de conturi penrtu ONG nu exista contul 617, sau cel putin eu nu l-am regasit. Este posibil sa nu fi fost actualizat.
Nu nu exista. L-am creat eu.
Si cum vom proceda?
Si cum vom proceda?
- balazse246
Utilizezi un cont care exista in plan de conturi.
-
buna ziua !
Am incercat sa valide D406 din saga declaratii anaf- si nu se poate valida !!!!!
Unde gresesc?
Am incercat de zeci de ori sa instalez DUKIntegrator , si nu se deschide in niciun fel , instaland imprealabil Java !!
Ori laptopul meu are o problema , ori ... nu stiu ce sa zic !!
Ma poate oare ajuta cineva ?
Multumesc!
Am incercat sa valide D406 din saga declaratii anaf- si nu se poate valida !!!!!
Unde gresesc?
Am incercat de zeci de ori sa instalez DUKIntegrator , si nu se deschide in niciun fel , instaland imprealabil Java !!
Ori laptopul meu are o problema , ori ... nu stiu ce sa zic !!
Ma poate oare ajuta cineva ?
Multumesc!