ref bilant intermediar
ref bilant intermediar
Buna ziua
In luna iulie s-au platit dividende intermediare din profitul realizat in anul 2024
As dori sa stiu daca este corect sa depun bilantul intermediar ( S1120) la data de 30.06.2024.
Multumesc frumos
In luna iulie s-au platit dividende intermediare din profitul realizat in anul 2024
As dori sa stiu daca este corect sa depun bilantul intermediar ( S1120) la data de 30.06.2024.
Multumesc frumos
-
Re: ref bilant intermediar
Veniturile şi cheltuielile astfel raportate se stabilesc cumulat de la începutul exerciţiului financiar până la finele trimestrului pentru care entitatea a optat să repartizeze dividende.
Spuneti-mi concret data bilantului intermar conform situatiei expuse
Multumesc frumos.
Multumesc frumos.
Nu dai dividende interimare inainte de a depune bilantul interimar. Trebuia sa faci si depui bilant interimar la 30.06.2024 cu dividende interimare la nivelul profitului la 30.06.2024, apoi dai dividende.
La data platii dividendelor interimare trebuia sa aveti intocmit si aprobat bilantul interimar la 30.06.2024 cu hotararea de repartizare a dividendelor, iar termenul de depunere la ANAF este de 30 zile de la aprobarea lui. Daca plata dividendelor a fost dupa 21 iulie inca sunteti in termen, altfel riscati o amenda.
Buna ziua,
Am si eu o intrebare referitoare la bilantul interimar la 30.06. Decizia de acordare este in luna august. In bilantul generat automat la 30.06 (si implicit si in balanta), evident ca nu se vede rulajul din 463 si 456, intrucat acordarea se face in august; debitarea, creditarea se face la momentul deciziei. Intrebarea e: trebuie sa inserez manual si sumele acestea, sau decizia atasata bilantului (cu specificatie ce suma se acorda in avans ... etc) este suficienta?
Multumesc mult!
Am si eu o intrebare referitoare la bilantul interimar la 30.06. Decizia de acordare este in luna august. In bilantul generat automat la 30.06 (si implicit si in balanta), evident ca nu se vede rulajul din 463 si 456, intrucat acordarea se face in august; debitarea, creditarea se face la momentul deciziei. Intrebarea e: trebuie sa inserez manual si sumele acestea, sau decizia atasata bilantului (cu specificatie ce suma se acorda in avans ... etc) este suficienta?
Multumesc mult!
Adica unde vrei sa inserezi manual acea suma?
In bilantul interimar, suplimentar, fata de ce se genereaza automat.
Pana la urma am depus ieri, fara sumele din 463 si 456, care sunt inregistrate dupa bilant, in august. Asa mi s-a parut logic... i-am dat drumul asa ...
Pana la urma am depus ieri, fara sumele din 463 si 456, care sunt inregistrate dupa bilant, in august. Asa mi s-a parut logic... i-am dat drumul asa ...
Daca nu ai acele sume la 30.06.2024 in balanta, cum si unde ar trebui sa le inserexi "suplimentar"/!
Nu se completeaza asa-ceva nicaieri, deci e bine ce ai facut : bilantul si zip-ul aferent cu hot.AGA, rap.Admin.si politicle contabile.
Nu se completeaza asa-ceva nicaieri, deci e bine ce ai facut : bilantul si zip-ul aferent cu hot.AGA, rap.Admin.si politicle contabile.
Buna ziua si la multi ani cu sanatate va doresc si cat mai putin anaf pe cap si in legislatie ne dorim!
As dori sa imi scrieti daca avem vreo solutie tehnica sa distribuim dividende in aga la 31.12.2024 cu scadenta in 25.01.2025
Putem un intermediar la 31.12.2024 ? Pana apare formularul ptr sit.financiare ( uzual in februarie ) ptr a prind cota de impozit pe dividende la 8 %
Ideii ??
As dori sa imi scrieti daca avem vreo solutie tehnica sa distribuim dividende in aga la 31.12.2024 cu scadenta in 25.01.2025
Putem un intermediar la 31.12.2024 ? Pana apare formularul ptr sit.financiare ( uzual in februarie ) ptr a prind cota de impozit pe dividende la 8 %
Ideii ??
Nu există așa ceva. Pentru cele din T4 se va achita 10%. Ele sunt venituri ce se realizează în 2025, nu în 2024.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
La Multi Ani tuturor!
Pentru dividendele distribuite, dar neplătite în anul distribuirii - in cazul de mai sus 2024- (inclusiv cele interimare), impozitul nu se constituie in dec.2024 si nu se achită până la data de 25 ianuarie 2025 a anului următor distribuirii?! Adica 8%?!
Eu daca intrunesc AGA in decembrie 2024 si distribui dividende interimare din profitul trim.3 2024 si depun bilant interimar in ianuarie 2024 (in termen de 30 zile de la AGA) nu constitui impozitul aferent dividendelor interimare de 8% cu plata pana la 25.01.2025?
Eu zic ca e corect.
Pentru dividendele distribuite, dar neplătite în anul distribuirii - in cazul de mai sus 2024- (inclusiv cele interimare), impozitul nu se constituie in dec.2024 si nu se achită până la data de 25 ianuarie 2025 a anului următor distribuirii?! Adica 8%?!
Eu daca intrunesc AGA in decembrie 2024 si distribui dividende interimare din profitul trim.3 2024 si depun bilant interimar in ianuarie 2024 (in termen de 30 zile de la AGA) nu constitui impozitul aferent dividendelor interimare de 8% cu plata pana la 25.01.2025?
Eu zic ca e corect.
Eu am înțeles că era vorba de profitul din T4. Acesta nu poate fi distribuit în T4 că nu ai cum.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
Corect, dar @costachet solicita o solutie pentru a plati 8% impozit pe dividende - nu a vorbit de bilant interimar aferent trim.IV ci AGA in decembrie : cel putin asa am inteles eu.
O zi buna la toata lumea.
O zi buna la toata lumea.
Buna ziua, eu am intrebat daca am solutie tehnica / legala sa atribui la dividende CU IMP.8% , prin AGA , in decembrie 2024, din profitul ANULUI 2024 ptr care NU ESTE intocmit niciun bilant intermediar pana la data de 31.12.2024
Nu sunt dividende distribuite.
Un interimar cu situatia la 30.09.2024 ( T3 ) pana cand il pot face/declara la anaf? ( uzual e luna 10 sau maxim a 11 , nu am avut caz sa depun in ianuarie N+1 interimar la T3 N si intreb)
Nu sunt dividende distribuite.
Un interimar cu situatia la 30.09.2024 ( T3 ) pana cand il pot face/declara la anaf? ( uzual e luna 10 sau maxim a 11 , nu am avut caz sa depun in ianuarie N+1 interimar la T3 N si intreb)