Indemnizatie medicala. Modalitate de suportare. Termen depunere cerere de restituire

Intrebari - raspunsuri diverse despre programele SAGA
clapanc

Indemnizatie medicala. Modalitate de suportare. Termen depunere cerere de restituire

#1 Mesaj de clapanc »

Avem un angajat din luna martie. Acesta fiind bolnav cardiac a fost in concediu medical fara sa aiba stagiul de cotizare de 6 luni. In aceasta perioada nu s-au inregistrat concediile medicale si nu au fost depuse la Casa judeteana de sanatate. Din mila angajatorului, angajatul a fost platit ca si cand ar fi fost la munca. In luna august avea deja stagiul de 6 luni de cotizare. Nu dorim sa depunem concediile medicale pentru perioada in care nu avea stagiul de cotizare. Pentru luna august am dori sa depunem concediile.Sau doar din septembrie se pot depune? Cum se calculeaza baza pentru care pot solicita plata de 75% din fondul de sanatate al Casei judetene? Mentionez ca a beneficiat si de prevederile legii privind majorarea salariului minim. Sau ar fi mai bine ca in luna septembrie sa obtinem un concediu medical initial si primele 5 zile se platesc din fondul de salarii su rmatoarele din fondul Casei de sanatate?
Multumesc

herganiec

Re: Indemnizatie medicala. Modalitate de suportare. Termen depunere cerere de restituire

#2 Mesaj de herganiec »

Cred că varianta cea mai bună "ar fi mai bine ca in luna septembrie sa obtinem un concediu medical initial si primele 5 zile se platesc din fondul de salarii su rmatoarele din fondul Casei de sanatate"
“Cea mai valoroasă parte a unui om nu este mintea plină de cunoștințe, ci inima plină de iubire, urechea pregătită să asculte și mâna dispusă să ajute.”

Scrie răspuns