Marketline - Tip document AUTOMAT

Intrebari - raspunsuri diverse despre programele SAGA
gradm720

Marketline - Tip document AUTOMAT

#1 Mesaj de gradm720 »

De la actualizarea .580 putem folosi tip "f" pentru facturile generate din Marketline, iar acest lucru este extrem de util. Totuși, mi-am dat seama că ma lovesc de o problemă comună, adică reticența oamenilor de a accepta schimbări.

În cazul de față am configurat marketline pentru o firmă cu 2 puncte de lucru, iar până la acest update toate facturile erau făcute pe TIP C și le modificam eu manual așa cum era necesar. Nu am vrut să îi încarc pe casieri cu prea multe instrucțiuni. Totuși, acum că avem mura-n gură tot ce ne trebuie, ar fi posibil ca la selecția clientului (în Marketline) să configurăm în mod implicit selecția pentru tipul document "f" fără să fie nevoie să dăm noi click acolo?

Am căutat în fiecare meniu de configurație, dar nu am reușit să dau peste opțiunea care mi-ar rezolva dilema.

Mulțumesc anticipat și îmi cer scuze dacă acest subiect a fost deja dezbătut (am căutat fugitiv subiecte asemănătoare și nu am găsit nimic).

tomac

Re: Marketline - Tip document AUTOMAT

#2 Mesaj de tomac »

Tipul C apare când se generează bon cu cod fiscal. Ceea ce este corect. Acelea nu se trimit în e-factura și le-ați modificat eronat. Pe tip f - Factură cu bon fiscal sunt acele facturi emise în baza bonurilor fiscale ce nu respectă condițiile pentru a fi facturi simplificate (cele ce se generează cu tip C) - adică facturi emise în baza unui bon ce nu are codul fiscal al clientului înscris pe el, ri bon ce are valoare mai mare de 100 EUR și nu poate fi factură simplificată.
Nu se poate seta un tip predefinit. Trebuie instruit operatorul ca pentru bonuri de până la 100 EUR - adică vreo 497 lei să genereze bon cu cod fiscal, iar la cele peste 100 să genereze factură.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

Scrie răspuns