Vă rog să mă ajutați cu o monografie contabilă pt încasările prin netopia.spre exemplu
În 30 iulie am se emite factura pt client 4111=704 cu valoarea de 2050
În 31 iulie se emite factura de comision 628=401 cu val de 17,47
Apoi în 5 august și virează pt prima dată în cont suma de 2021,21 lei…
Nu știu cum sting factura de comision și la ce dată?
Și cum sting contul 4111? Și la ce dată?
Încasări prin netopia
Re: Încasări prin netopia
Eu, la data emiterii facturii, înregistrez 5125=4111
La data primirii facturii de comision
401=5125
la data încasării banilor de la ei, 5121=5125
La data primirii facturii de comision
401=5125
la data încasării banilor de la ei, 5121=5125
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
-
Buna ziua,
Am si eu incasari cu card prin Netopia si nu stiu cum sa compensez comisioanele retinute de catre acesta cu restul ce ramane in soldul clientulului care a platit prin Netopia... Netopia imi vireaza mai putin comisioanele, si trebuie sa sting cumva soldul clientului cu sumele retinute de catre Netopia din total de plata. Ma puteti ajuta cu fluxul complet de inregistrari ce trebuie facute? De la emitere factura catre client, incasare, inregistrare factura Netopia, compensare Netopia - client...
Pana la inceputul acestu an am folosit Mentor, acolo lucrurile sunt mai simplu de rezolvat. Practic exista un modul in care se pot face compensarile destul de simplu. As fi atasat aici un printscreen ca exemplu, insa pare ca nu e posibil (sau nu stiu eu cum se poate face asta)
Va multumesc mult pentru sprijin!
Am si eu incasari cu card prin Netopia si nu stiu cum sa compensez comisioanele retinute de catre acesta cu restul ce ramane in soldul clientulului care a platit prin Netopia... Netopia imi vireaza mai putin comisioanele, si trebuie sa sting cumva soldul clientului cu sumele retinute de catre Netopia din total de plata. Ma puteti ajuta cu fluxul complet de inregistrari ce trebuie facute? De la emitere factura catre client, incasare, inregistrare factura Netopia, compensare Netopia - client...
Pana la inceputul acestu an am folosit Mentor, acolo lucrurile sunt mai simplu de rezolvat. Practic exista un modul in care se pot face compensarile destul de simplu. As fi atasat aici un printscreen ca exemplu, insa pare ca nu e posibil (sau nu stiu eu cum se poate face asta)
Va multumesc mult pentru sprijin!
- balazse246
Pentru trocarud205
Dar mai sus tomac a explicat frumos cum procedeaza, sau nu ti se pare ok?
Dar mai sus tomac a explicat frumos cum procedeaza, sau nu ti se pare ok?
-
Spre rusinea mea, efectiv nu inteleg cum trebuie procedat. Acele NC trebuie facute in plus fata de NC generate cu ocazia emiterii/primirii facturilor? Pentru ca mie, la inregistrarea facturii de comision mi se genereaza cu totul alte NC...622=401.analitic, 4428.TP=401.analitic...
- balazse246
Esenta este ca atat facturile incasate, cat si cele platite le inregistrezi prin 5125.
Ca sa iti fie putin mai usor poti trece "5125" la "administrare" -> "configurare societati" -> "conturi automate" -> la "banca 1" sau "decont 1" si inregistrezi de acolo platile/incasarile, daca nu doresti direct din iesiri si intrari.
Ca sa iti fie putin mai usor poti trece "5125" la "administrare" -> "configurare societati" -> "conturi automate" -> la "banca 1" sau "decont 1" si inregistrezi de acolo platile/incasarile, daca nu doresti direct din iesiri si intrari.
-
Voi incerca sa ma dumiresc cum trebuie procedat, sper sa si reusesc. Va multumesc pentru sprijin