Depunere numerar atm

Intrebari - raspunsuri diverse despre programele SAGA
cantacuzm

Depunere numerar atm

#1 Mesaj de cantacuzm »

Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati cu o opinie privind urmatoarele:
Am acumulat mai multe avansuri de trezorerie/spre decontare platite catre administrator (in jur de 100.000 lei); aceste avansuri au fost platite de-al lungul timpului din banca firmei catre banca persoanei - PF. Peste ceva timp, administratorul returneaza aceste avansuri prin depuneri numerar la atm (doar partial au fost decontate/justificate cu cheltuieli). Treaba lui cum si-a administrat banii din banca .. i-a scos... etc ... Ideea e ca ii returneaza prin depuneri numerar la atm. Astfel ca ma tot gandesc la urmatoarele:
Intrebarea nr. 1: Considerati ca exista un plafon de numerar care trebuie respectat pentru depunere la atm in acest caz? (atm-ul bancii te lasa sa depui oricat)
Intrebarea nr. 2: Atm-ul nu are varianta de text justificare cu "returnare avansuri", ci pot fi folosite doar campurile "creditare/imprumut", "incasari servicii/bunuri" sau "depunere capital" .In acest caz, pe care din cele trei campuri considerati ca ar trebui sa il foloseasca la depunere pentru aceste returnari de avansuri nedecontate? (Eu in contabilitate il inregistrez ca returnare avansuri nedecontate ca pot, evident, dar la atm trebuie sa aleaga din cele trei).
Intrebarea nr. 3: Aveti alte idei, propuneri?

Multumesc foarte mult de ajutor!

tomac

Re: Depunere numerar atm

#2 Mesaj de tomac »

1. Nu
2. Incasari bunuri/servicii. E irelevant.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

nasteaf

#3 Mesaj de nasteaf »

Dar chiar nu inteleg de ce daca administratorul are banii cash, nu ii depune la ATM in contul sau personal si apoi cu OP restituie in contul firmei avansul primit de la firma (tot prin banca) !

cantacuzm

#4 Mesaj de cantacuzm »

Multumesc frumos de raspuns, imi este de folos.

Catre nasteaf: Administratorul nu vrea pur si simplu sa ii depuna in contul personal, probabil ca nu ii place cum arata fluxul de bani acolo, sa nu urmareasca anaf-ul justificari prea "la sange", nu stiu cum sa explic mai mult. Anumite fluxuri de bani, in special depunerea de numerar cred (repet, cred) ca "se vede mai rau" la PF decat la PJ. Iar in zilele acestea ... cum suntem avertizati ca va trebui sa justificam fiecare suma, ca anaf e cu ochii pe toate conturile ...etc ... Poate omul a primit o datorie persoanala de la cineva, datorie pe care n-a inregistrat-o nicicum si ii depune acum in firma returnare avansuri, ca a cam cheltuit banii firmei ...
Nu incurajam practici "dubioase", dar ii mai si inteleg pe oameni uneori .... in anumite situatii...

Scrie răspuns