Descarcare marfa din gestiune cu factura de servicii

Intrebari - raspunsuri diverse despre programele SAGA
presuttod

Descarcare marfa din gestiune cu factura de servicii

#1 Mesaj de presuttod »

Buna ziua,

Am urmatoarea situatie: marfa intrata in gestiunea "marfa", tip articol "marfuri", cont 371. Acum vine problema: firma factureaza catre client sub forma de servicii (asa este facut contractul: de exemplu, servicii de furnizare si montaj cos de baschet etc.) si nu marfa ca atare. Cum pot descarca marfa din stoc in aceasta situatie? :idea: Multumesc!

paturcai

Re: Descarcare marfa din gestiune cu factura de servicii

#2 Mesaj de paturcai »

Creati un produs finit care sa-l cheme "servicii de furnizare si montaj cos de baschet"
Mergeti in TIPURI DE ARTICOLE, iar la contul 371 bifati: consumabil, vandabil, produs.
Mergeti in produse finite si la consumuri adaugati marfa pe care o veti vinde ca si consumabil.
Mergeti la factura de iesire si faceti factura alegand: Produse finite, gestiunea (tot) depozit....si asa mai departe.
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!

stroer1948

Re: Descarcare marfa din gestiune cu factura de servicii

#3 Mesaj de stroer1948 »

@paturcai Varianta de mai sus, presupun ca este valabila si pentru vanzarea unor marfuri, la pachet, cand intrarea este pe bucata ?
Spre exemplu, eu am intrare pe bucata: Pahar Vin, tip marfa, cod 0001.
Iar vanzarea se face la set: Set Pahare vin 6 bucati, tip marfa, cod 0002.

Am bifat in Tip Articole, la Marfuri, sa fie Produs si Nestocat. Astfel, la vanzare, se creaza pozitia automat in productie si se scad cele 6 bucati de marfa cod 0001.

Problema este la retur. Atunci cand se valideaza o factura de retur, cu cantitatea -1 Set Pahare vin 6 bucati, tip marfa, cod 0002 nu creaza automat si o pozitie in productie, cu minus, astfel incat marfa returnata sa intre iar in gestiune.
Exista vreo solutie ?

Imagine

Scrie răspuns