Buna seara, am primit de la un furnizor in spv nota de creditare cod tip 381 este valabila ?
Nu trebuia sa fie factura cu minus ?
Va rog un sfat. Multumesc.
nota de creditare- spv
-
Re: nota de creditare- spv
Doar un sfat: Codul 381- nota de credit, nu poate fi generat din program, fiind un document distinct care nu există în legislație. Vă recomandăm să înregistrați aceste documente pe tip- factură "380".
-
Eu aceasta nota de creditare am primit-o in spv, cand am importat facturile in saga imi apare ca o factura storno, cand am deschis-o apare nota de credit cu cod 381. Cum sa fac sa apara cod 380 ? Nu am mai primit pana acum nota de credit, doar factura storno si nu stiu ce sa fac.
Va multumesc.
Va multumesc.
Buna seara, o societate trebuie sa emita pentru un client o nota de credit pt bonus anual si incarcata in spv. Unde se inregistreaza o astfel de nota de credit, astfel incat la codul tipului facturii sa apara 381 nota de creditare. Multumesc
@cristeae817 - nota de credit se emite cu valori pozitive și se contabilizează ca reducere - adică cu valori negative.
@uzonim - nu există acest document în SAGA. Emiteți factură normală de reducere. Pe legislația aplicabilă în România acest document nu prea există. De altfel și-n ghidul ANAF legat de codificări ei spun că se poate emite factură în locul acestui document.
@uzonim - nu există acest document în SAGA. Emiteți factură normală de reducere. Pe legislația aplicabilă în România acest document nu prea există. De altfel și-n ghidul ANAF legat de codificări ei spun că se poate emite factură în locul acestui document.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.