nota de creditare- spv

Intrebari - raspunsuri diverse despre programele SAGA
cristeae817

nota de creditare- spv

#1 Mesaj de cristeae817 »

Buna seara, am primit de la un furnizor in spv nota de creditare cod tip 381 este valabila ?
Nu trebuia sa fie factura cu minus ?
Va rog un sfat. Multumesc.

gheorghei642

Re: nota de creditare- spv

#2 Mesaj de gheorghei642 »

Doar un sfat: Codul 381- nota de credit, nu poate fi generat din program, fiind un document distinct care nu există în legislație. Vă recomandăm să înregistrați aceste documente pe tip- factură "380".

cristeae817

#3 Mesaj de cristeae817 »

Eu aceasta nota de creditare am primit-o in spv, cand am importat facturile in saga imi apare ca o factura storno, cand am deschis-o apare nota de credit cu cod 381. Cum sa fac sa apara cod 380 ? Nu am mai primit pana acum nota de credit, doar factura storno si nu stiu ce sa fac.
Va multumesc.

uzonim

#4 Mesaj de uzonim »

Buna seara, o societate trebuie sa emita pentru un client o nota de credit pt bonus anual si incarcata in spv. Unde se inregistreaza o astfel de nota de credit, astfel incat la codul tipului facturii sa apara 381 nota de creditare. Multumesc

tomac

#5 Mesaj de tomac »

@cristeae817 - nota de credit se emite cu valori pozitive și se contabilizează ca reducere - adică cu valori negative.
@uzonim - nu există acest document în SAGA. Emiteți factură normală de reducere. Pe legislația aplicabilă în România acest document nu prea există. De altfel și-n ghidul ANAF legat de codificări ei spun că se poate emite factură în locul acestui document.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

Scrie răspuns