Buna ziua,
Am o situatie la un PFA , initial nepltitor de TVA , platitor din 01.01.2025, are incasari lunare din diverse platforme ( presteaza servcii de design grafic, din ce mi-a explicat vrei sa faci anumite efecte la un joc, la un video, el te invata cum cu un video, video care e incarcat pe o platforma din UE sau NONUE si persoane fizice platesc ca sa-l vada).
PFA-ul nu stie cine ii sunt clientii , lunar ii vireaza suma din incasari- comisionul platformei si minus taxe ( una din platforme asta i-a zis ) , numai ca el pe platforme nu se poate inregistra ca si persoana fizica autorizata , ci ca si persoana fizica.
De cand devine platitor de TVA cum sa privesc, incasarile, el imi zice ca nu are nici un document de la platforma .
Cu Tva-UL am ceva implicatii?
clientii sunt doar persoane fizice din UE sau NON UE.
De asemenea luna acesta cand inca e neplatitor a facturat catre Australia, servicii grafice joc x , dar nu am numai nume si adresa, vat nr nu .
Cum sa privesc si acesta tranzactie din 2025.
Multumesc frumos.
Incasari din platforme UE si NON UE tartament TVA
-
Re: Incasari din platforme UE si NON UE tartament TVA
Pentru servicii prestate celor din Australia, trebuie să facă dovada că acel client al lui este firmă, că are sediul activității economice acolo și atunci va factura fără TVA.
Pentru ceea ce face prin acele platforme e mai delicat. Acolo depinde și ce este acel comision care poate fi o redevență și ar implica un impozit pe venit nerezidenți.
Depinde și cum se fac decontările. Nu cred că pe cele din UE nu are vreun document. Nu cred asta.
Pentru ceea ce face prin acele platforme e mai delicat. Acolo depinde și ce este acel comision care poate fi o redevență și ar implica un impozit pe venit nerezidenți.
Depinde și cum se fac decontările. Nu cred că pe cele din UE nu are vreun document. Nu cred asta.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.