Import facturi smartbill
Import facturi smartbill
Buna ziua!
S-a lovit cineva de urmatoarea problema?
Vreau sa import facturi din smartbill, dar am facturi externe si nu reusesc. Primesc urmatorul mesaj:
Cod tara invalid
Denumire societate
Italia
Importul nu se poate realiza. Trebuie utilizat cod tara.
De exemplu RO pt Romania
Va multumesc!
S-a lovit cineva de urmatoarea problema?
Vreau sa import facturi din smartbill, dar am facturi externe si nu reusesc. Primesc urmatorul mesaj:
Cod tara invalid
Denumire societate
Italia
Importul nu se poate realiza. Trebuie utilizat cod tara.
De exemplu RO pt Romania
Va multumesc!
Re: Import facturi smartbill
Luați legătura cu cine a generat XML. Nu este generat corect. SAGA la țară a avut nevoie întotdeauna de codul de țară nu de denumire. Mai mult ca sigur în XML aveți denumirea țării clientului. Aici, la tagul <ClientTara>, trebuie să aveți IT nu Italia.
La ultima versiune s-au introdus validări suplimentare pentru aceste spețe.
Documentația pentru XML este aici - https://manual.sagasoft.ro/sagac/topic-76-import-date.html secțiunea "Structura fișiere XML"
Și acolo există două taguri explicite
La ultima versiune s-au introdus validări suplimentare pentru aceste spețe.
Documentația pentru XML este aici - https://manual.sagasoft.ro/sagac/topic-76-import-date.html secțiunea "Structura fișiere XML"
Și acolo există două taguri explicite
Cod: Selectaţi tot
<ClientJudet> (Se completează codul județului, doar pentru terții din România, de exemplu, AB-pentru județul Alba)
<ClientTara> (Codul țării, de exemplu, FR- pentru Franța)
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
Bună ziua,
Da, am aceeași problemă după încărcarea ultimei versiuni SAGA C3.0.583. Fișierele Smartbill sunt corecte. Am verificat încercând să import un fișier care a fost importat cu succes luna trecută, iar acum prezintă același mesaj ca al dvs. Această problemă apare numai acolo unde sunt și facturi în valută. Rugăm SAGA să verifice.
Mulțumim!
Da, am aceeași problemă după încărcarea ultimei versiuni SAGA C3.0.583. Fișierele Smartbill sunt corecte. Am verificat încercând să import un fișier care a fost importat cu succes luna trecută, iar acum prezintă același mesaj ca al dvs. Această problemă apare numai acolo unde sunt și facturi în valută. Rugăm SAGA să verifice.
Mulțumim!
Si eu am aceeasi problema. Ce e de facut? Am multe facturi de preluat, nu am timp sa le preiau manual.
-
Eu am o problema la preluarea din E-factura in SAGA, de facturi EMISE cu Smartbill, cand am incercat o simulare a D406 atat pentru luna decembrie 2024 cat si pentru luna ianuarie 2025 si am urmatorul mesaj:
AVERTIZARI: Localitate necompletata pentru urmatorii clienti: (se va completa cu textul 'Nedeclarat' in XML)
Cand consult lista cu avertizari, apar atat clienti persoane juridice, cat si persoane fizice...
AVERTIZARI: Localitate necompletata pentru urmatorii clienti: (se va completa cu textul 'Nedeclarat' in XML)
Cand consult lista cu avertizari, apar atat clienti persoane juridice, cat si persoane fizice...
Norocul este ceea ce are loc atunci când pregătirea se întâlnește cu șansa!
Aparent nu înțelegeți că problema este în fișierul xml, care nu a fost generat corect și care din ianuarie nu se mai poate prelua așa.
@ferenta192 - și nu este corect mesajul? Este completată localitatea? Apăsați butonul verificare toți clienții în ecranul clienți.
@ferenta192 - și nu este corect mesajul? Este completată localitatea? Apăsați butonul verificare toți clienții în ecranul clienți.
Daca apasam butonul verificare toti clientii in ecranul clienti se completeaxa localitatea numai pentru clientii pers juridice nu si pentru clientii persoane fizice.
Mesajul din D406-localitate necompletata (se va completa cu textul "Nedeclarat" in xml)
Care ar fi pasii de urmat pentru rezolvarea acestei situatii
Multumesc frumos
Mesajul din D406-localitate necompletata (se va completa cu textul "Nedeclarat" in xml)
Care ar fi pasii de urmat pentru rezolvarea acestei situatii
Multumesc frumos
La clienti puteti exporta excel si reimporta completat. Dar atentie. Recomand sa aveti grija la asocieri. La import nu puteti importa codul client (prima coloana). Asociati la CodFiscal(CNP) care este unic pe fiecare client.
Atentie si face-ti backup inainte!
Atentie si face-ti backup inainte!
Am scris la Saga referitor la mesajele privind lipsa localitate D406 si am primit urmatorul raspuns
-acestea sunt mesaje de atentionare,nu de eroare
-D406 se poate genera cu atentionari
-acestea sunt mesaje de atentionare,nu de eroare
-D406 se poate genera cu atentionari
Acum înțelegem. Am importat ani în șir greșit, dar a mers și fix din ianuarie am început să importăm corect facturile din Smartbill, insă nu mai merge ...
Marine808 - lăsați ironiile de-o parte. Da, ați importat eronat. Pentru că nu avea relevanță la clienți persoane fizice. Are acum. La persoane juridice se rezolva prin verificare date. Dar au fost cazuri când baza de date a ajuns pentru rectificare la SAGA. Și pentru că au existat tot timpul alte priorități s-a amânat aplicarea restricțiilor. Acum acestea sunt puse explicit. Deși în documentația programului scria de ani de zile că la țară și județ se trec codurile acestora și nu denumirile.
Este vorba strict de facturile intracomunitare. Dacă am preluat separat facturile în lei a mers importul, deci nu aici e problema - oricum acestea pot fi importate și din SPV. Dar la facturile intracomunitare, chiar și cu modificarea sugerată de dvs. nu a mers importul. Este problema Saga dacă vrea să se ia la "trântă" cu Smartbill, dar sunt clienții prinși la mijloc. Vă mulțumesc.
Nu se ia la trântă cu nimeni. Pur și simplu verifică mai drastic dacă informațiile completate în fișier corespund cerințelor programului.
Iar dacă nu a fost permis importul nici după modificare înseamnă că modificarea nu a fost completă.
Iar dacă nu a fost permis importul nici după modificare înseamnă că modificarea nu a fost completă.
-
Am aceeasi problema si nu reusesc nicicum sa fac importul facturilor emise in Smartbill. A reusit cineva sa ii contacteze pe cei de la Saga cu privire la acest aspect? Sau pe cei de la Smartbill? Oare ne pot ajuta si pe noi cu o solutie?
Am trimis mail la Saga cu eroarea si mi-au raspun sec ca nu ma pot ajuta.
Cei de la Smartbill spun ca nu au modificat nimic la program si ca problema e cunoscuta, dar nu e de la ei.
Si noi acum ar trebui sa introducem manual sute de facturi si clienti?
Cei de la Smartbill spun ca nu au modificat nimic la program si ca problema e cunoscuta, dar nu e de la ei.
Si noi acum ar trebui sa introducem manual sute de facturi si clienti?