Avem o masina pe firma condusa de cineva din afara firmei ( exista un ctr decomodat) care are o fact emisa in 02.12.2024 in val de 958 lei combustibil.
Pot sa i fac o disp de plata cu aceasta suma astazi 14.01.2025 ,in care sa scriu decontare cheltuieli si sa deduc 50% ?
DECONT CHELTUIELI
Re: DECONT CHELTUIELI
Dacă mașina este pusă la dispoziție în mod gratuit unei persoane ce nu are nicio treabă cu firma, nu doar că nu puteți deduce nimic, dar este necesar să și ajustați TVA-ul dedus la achiziția mașinii dacă este cazul. Asta pentru că nu are nicio treabă cu activitatea economică a firmei.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
de fapt situatia sta in felul urmator:
aceasta factura am primit o prin SPV .Am intrebat colegii dar nu stie nimeni nimic ,practic sunt 142 l benzina ,adica foarte mult.
Cum inchid acest sold daca nu am nici chit si nu este platit nici cu cardul?
aceasta factura am primit o prin SPV .Am intrebat colegii dar nu stie nimeni nimic ,practic sunt 142 l benzina ,adica foarte mult.
Cum inchid acest sold daca nu am nici chit si nu este platit nici cu cardul?
Pe venituri. Și cheltuiala este nedeductibilă. Așadar vor plăti impozit dublu pe acea sumă. Și așa merită cei care fac de astea. Dar vă cam contraziceți. Nu știe nimeni nimic, însă mașina e dată în contract de comodat de către firmă către o persoană ce nu are nicio calitate în firmă.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
revin din nou pe acest subiect.
Situatia sta in felul urmator:
am primit factura prin SPV ,nimeni nu stie ..posibil cineva a dat cuiul firmei si de aici si problema.
Ce pot sa fac in acest caz?cum inchid soldul facturii?
Situatia sta in felul urmator:
am primit factura prin SPV ,nimeni nu stie ..posibil cineva a dat cuiul firmei si de aici si problema.
Ce pot sa fac in acest caz?cum inchid soldul facturii?
Tu nu sti sa citesti? Ti-a raspuns Cristi "Pe venituri", dar probabil vrei mura-n gura ce trebuie sa faci. Te pozitionezi pe acea factura neachitata si executi "plata" si in loc de cont de trezorerie cls.5 pui cls.7 alte venituri. Acum ai inteles?
păi ești sigur că e factura ta? adică pentru fimra ta chiar dacă ai cui tău pe ea?flaminzeanud scrie: ↑Mar Ian 21, 2025 11:53 am am primit factura prin SPV ,nimeni nu stie ..posibil cineva a dat cuiul firmei si de aici si problema.
Verifică exact cine a alimentat din firmă.(dacă e de la tine) atunci faci ce ți s-a spus anterior, dacă nu e a ta păoate să fie o factura a altcuiva care a dar CUI firmei tale.. (si eu am avvut vreo 2 cazuri de astea) și le-am rezolvat cu furnizorul..
“Cea mai valoroasă parte a unui om nu este mintea plină de cunoștințe, ci inima plină de iubire, urechea pregătită să asculte și mâna dispusă să ajute.”
nu a alimentat nimeni de la mine ,iar cu Fz nu am ce sa discut pt ca nu raspunde .Voi trece pe venituri asa cum a spus colegii.Multumesc!