Factura din UE cu tva romanesc

Intrebari - raspunsuri diverse despre programele SAGA
radua215

Factura din UE cu tva romanesc

#1 Mesaj de radua215 »

Buna ziua,
Am o factura de la Notini s.r.o sucursala Bucuresti, cu cod de tva romanesc; are baza si tva 19 % trecut pe ea.Am inregistrat-o normal la intrari.
Este corect?
Multumesc!

tomac

Re: Factura din UE cu tva romanesc

#2 Mesaj de tomac »

Da, de ce să nu fie corect?
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

sfrentg

#3 Mesaj de sfrentg »

Buna ziua. Am o firma care achizitioneaza carburanti prin WAG payment solutions, firma din Praga, cu cod tva si de Romania, RO27448120. Facturile emise de aceasta sunt cu tva, vin prin sistemul e-factura, dar nu mi le prinde in decl 394. Explicatia mea ar fi ca nu sunt socotite ca operatiuni efectuate pe teritoriul national. Este corect, intreb ca nu am mai avut situatii de genul acesta, sa nu fac vreo gresala si sa apara la neconcordante si toate ce rezulta de aici. Multumesc frumos!

herganiec

#4 Mesaj de herganiec »

Verificați dacă facturile de la WAG Payment Solutions au TVA românesc și dacă bunurile (carburanții) sunt achiziționați efectiv și utilizați în România. Dacă da, aceste operațiuni ar trebui să fie incluse în Declarația 394.
“Cea mai valoroasă parte a unui om nu este mintea plină de cunoștințe, ci inima plină de iubire, urechea pregătită să asculte și mâna dispusă să ajute.”

Scrie răspuns