Buna ziua,
SC din Romania, neplatitoare de TVA, vrea sa presteze servicii catre o PJ dintr-un alt stat membru, cu cod valid de TVA in VIES: In acest caz va rog sa imi spuneti daca este corect asa
1. SC din Romania trebuie sa isi ia cod special de TVA (depune D700), inainte de prestarea serviciului, indiferent daca locul prestarii este in RO, este in alt stat membru sau serviciul este prestat on line
2. SC din Romania face factura fara TVA, scrie pe factura Taxare inversa pentru ca SC din alt stat membru are cod valid de TVA in VIES (aici nu sunt sigura daca se scrie sau nu pe factura taxare inversa)
3. sc din Romania nu plateste TVA pentru aceasta prestare de serviciu
4. la declaratia D700 atasez CUI-ul societatii. Mai atasez altceva in arhiva zip?
5. in D700 bifez sectiunea B.VI. / punctul 1.23.1 / subpunctul 2. Înregistrare pentru prestări de servicii care au locul in alt stat membru, pentru care beneficiarul serviciului este persoana obligată la plata taxei conform echivalentului din legislaţia altui stat membru al art.307 alin.(2) din Codul fiscal
Prestare servicii intracomunitare de catre neplatiror de TVA
Re: Prestare servicii intracomunitare de catre neplatiror de TVA
1. Depinde de ce fel de servicii. Dacă sunt servicii ce au locul prestării în RO, nu-i trebuie cod special, altfel îi trebuie.
2. Face factură simplă. Nu trebuie să scrie taxare inversă.
3. Așa este
4. D700 se poate depune și fără atașament
5. Da
2. Face factură simplă. Nu trebuie să scrie taxare inversă.
3. Așa este
4. D700 se poate depune și fără atașament
5. Da
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
Re: Prestare servicii intracomunitare de catre neplatiror de TVA
Multumesc pentru raspuns.
Locul prestarii este in alt stat membru. Deci ii trebuie cod special de TVA.
Iar ca si activitati sunt servicii suport pentru invatamant (adresate unor copii cu nevoi speciale).
Locul prestarii este in alt stat membru. Deci ii trebuie cod special de TVA.
Iar ca si activitati sunt servicii suport pentru invatamant (adresate unor copii cu nevoi speciale).