Contabilitate florarie

Intrebari - raspunsuri diverse despre programele SAGA
mihaif487

Contabilitate florarie

#1 Mesaj de mihaif487 »

Bună seara !
Un Srl , plătitor Tva ,care are setat gestiune cantitativ valoric si achizitioneaza flori ,le înregistrează ca marfa în 371 ,cum le poate vinde apoi ca aranjamente florale ,fără sa apară pe factura sau bon de casa toate florile și accesoriile folosite ?
Pot fi trecute din 371 în 301 ?
Apoi cum generez factura de ieșire?
Mulțumesc mult!

ionpaturca

Re: Contabilitate florarie

#2 Mesaj de ionpaturca »

Este mai simplu decat credeti:
Mergeti la FISIERE---->TIPURI DE ARTICOLE---->
Aici bifati la contul 371 "consumabil".
Mergeti apoi la PRODUCTIE si faceti acolo ceea ce trebuie: creati un produs finit: aranjament floral comanda 1010, si adugati INCLUSIV produsele pe care le-ati considerat "marfuri"
Mergeti la iesiri, cand vindeti alegeti in prima coloana: produse finite, si apoi alegeti produsul finit facut/definit ca mai sus.

balazse246

#3 Mesaj de balazse246 »

Pentru ionpaturca
Marfa ca si consumabil?

pascuc144

#4 Mesaj de pascuc144 »

Poate e usor dar nu e corect si nici transparent.
Daca aveti gestiunea de marfa cantitativ valoric atunci trebuie sa faceti transfer de la marfuri la materii prime.
Faceti gestiuni de materii prime si produse finite.
Creati articole de materii prime si din Transferuri transferati de la marfa la materii prime tot ce aveti nevoie.
Creati articole de produse finite.. aranjamente.. le produceti in productie si faceti acolo si bonul de consum pt materiile prime.
Din iesiri vindeti produsele finite.
E putin mai complicat dar si mai transparent.
Daca aveti gestiunea de marfa global valorica trebuie sa stornati in intrari de pe marfa si sa le operati pe intrari materii prime, puteti folosii tip A si totalul e 0.

ionpaturca

#5 Mesaj de ionpaturca »

Pentru Balazse246
SAGA a prevazut aceasta situatie si a dat aceasta libertate.

Legat de transferul marfurile la materii prime:
- orice incepator (stiu, am fost incepator si PascuC are dreptate si este corect ce spune) va lesina numai la "vederea acelarasi denumiri si ca marfa si ca materie prima/material, etc.)
- este o "licenta" nu foarte corecta...este acceptabila.
Nu mai face nimeni de mult analize (au ramas cei de la banci care mai fac acest lucru si deobicei nu ajung la niciun rezultat, dar acorda creditele caci din asta traiesc)

Un singur lucru este clar: PascuC are dreptate si asa se procedeaza "ca la carte", dar nici licenta pe care v-am oferit-o nu este eronata.
Aveti de unde alege
:)

mihaif487

#6 Mesaj de mihaif487 »

Mulțumesc mult ,astăzi incerc soluția data de pascuc 144 și va scriu ce rezultat am . O zi cu spor tuturor !

Scrie răspuns