facturi emise catre PF pe emag - SPV

Intrebari - raspunsuri diverse despre programele SAGA
pomparaus

facturi emise catre PF pe emag - SPV

#1 Mesaj de pomparaus »

Buna ziua,
Poate cineva imi raspunde la urmatoaea dilema : am o firma care face vanzari produse (cercei,genti...diverse) prin platforma emag. Emagul ne transmite borderoul cu vanzarile in luna.
Pana la final an 2024, administratorul a emis facturi de vanzari pe fiecare persoana fizica in parte conform borderoului, facturi ce nu au fost transmise in SPV. Stim ca incepand cu 01.01.2025 s facturile emise pe persoane fizice trebuie transmise in SPV.
L-am intrebat daca emag-ul transmite in SPV in momentul vanzarii,acele facturi in numele firmei si nu a stiut sa imi raspunda. M-am trezit acum ca am facturi emise in ianuarie pe emag si facturate si de el si nu stiu ce implicatii si urmari vor fi (pe langa transmiterea lor/netransmiterea de catre firma in SPV pana la D406)
Oare emagul transmite acele facturi, mai e nevoie sa factureze firma pe fiecare persoana fizica in parte conform borderoului (el factureaza ca sa poata tina o evidenta clara si a incasarilor pe fiecare in parte), trebuie sa le transmita in SPV sau sunt deja transmise de emag...?!!
Pareri, sfaturi sunt binevenite si va multumesc.
Am uitat sa spun ca marfa se vinde din depozitul firmei nu din depozitul emag.

Parerea mea este ca din moment ce pe emag vin comenzile si el-administratorul, in baza comenzii, ambaleaza marfa si intocmeste coletul pentru preluarea lui de catre curier de la depozitul firmei, el trebuie sa factureze, nu emagul si deci tot el trebuie sa transmita in SPV facturile pentru aceste persoane fizice. Nu am CNP-urile, deci le lucrez fara CNP sau ramane valabil ca la CNP sa pun 13 zerouri?!

nutiv113

Re: facturi emise catre PF pe emag - SPV

#2 Mesaj de nutiv113 »

Domnul care lucreaza cu emagul , trebuie sa incarce facturile in emag, pentru fiecare client. acolo la comenzi.

pomparaus

#3 Mesaj de pomparaus »

OK, multumesc, el zice ca asa face , in momentul comenzii pe emag, genereaza factura si o incarca pe platforma lor, dar cine trebuie sa le transmita in SPV, ca de fapt aceasta e intrebarea?
IN SPV-ul firmei, eu nu le vad transmise, vad doar pe cele primite.
Deci...sigur eu emitentul le transmit.

tomac

#4 Mesaj de tomac »

Firma emitentă. Emag ar trebui să le trimită doar dacă are în contract obligația de a emite în numele și-n contul lui acele facturi.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

pomparaus

#5 Mesaj de pomparaus »

Multumesc mult Cristi.

tarceal

#6 Mesaj de tarceal »

buna ziua
si daca marfa este livrata din depozitul Emag, factura este urcata in spv de emag sau de noi cei care lucram cu emag ?

multumesc

tomac

#7 Mesaj de tomac »

De către EMITENTUL FACTURII.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

Scrie răspuns