Scoatere din evidenta mijloace fixe
-
Scoatere din evidenta mijloace fixe
Un ONG intentioneaza sa scoata din evidenta mijloace fixe achizitionate in urma cu mai multi ani, pe diverse proiecte cu finantare nerambursabila. Activele propuse pt scoaterea din evidenta sunt amortizate complet. Care sunt pasii care trebuie urmati si modalitatile prin care se pot scoate? Este obligat sa le dezmembreze si sa valorifice partile componente?
- balazse246
Re: Scoatere din evidenta mijloace fixe
Dupa parerea mea personala, cel mai usor ii sa vinzi la o persoana fizica, astfel nu ai treaba cu mediu si alte cele.
-
Se pot vinde catre persoane fizice? Merge si sa se doneze? Daca se vand, la ce pret, avand in vedere ca sunt complet amortizate?
Mijloacele fixe complet amortizate pot fi vândute către persoane fizice. Prețul de vânzare ar trebui să reflecte valoarea de piață a activelor respective, chiar dacă acestea sunt complet amortizate în evidențele contabile. Este recomandat să se efectueze o evaluare pentru a stabili un preț corect.
deasemenea activele pot fi donate către alte organizații sau persoane fizice. În acest caz, este necesar să se întocmească un contract de donație și să se respecte prevederile legale privind transferul de proprietate.
deasemenea activele pot fi donate către alte organizații sau persoane fizice. În acest caz, este necesar să se întocmească un contract de donație și să se respecte prevederile legale privind transferul de proprietate.
“Cea mai valoroasă parte a unui om nu este mintea plină de cunoștințe, ci inima plină de iubire, urechea pregătită să asculte și mâna dispusă să ajute.”
-
Ideea este ca societatea vrea sa "scape" cat mai repede de ele din lipsa de spatiu si nu stiu care ar fi varianta cea mai usoara si rapida. Se pot vinde la un pret modic, fara a mai fi evaluate? Unele din ele probabil ca nu mai sunt functionale deloc. In cazul donatiei, la ce prevederi va referiti mai exact?