SAF-T, D406
-
barbata779
SAF-T, D406
Buna ziua,
Exista un ghid sau tutorial SAGA cu înregistrările/ configurarea necesare pentru SAF-T, D406 ?
Multumesc!
Exista un ghid sau tutorial SAGA cu înregistrările/ configurarea necesare pentru SAF-T, D406 ?
Multumesc!
- balazse246
Re: SAF-T, D406
Important este sa ai conturile corect create, in rest face programul cele necesare.
Incearca sa generezi declaratia pe o perioada inchisa (ex: noiembrie sau decembrie 2024) si vezi daca ai mesaj de eroare.
Incearca sa generezi declaratia pe o perioada inchisa (ex: noiembrie sau decembrie 2024) si vezi daca ai mesaj de eroare.
Este prima data cand trebuie sa depun declaratia D406.
Am actualizat datele din meniul D406 si am generat declaratia. Mi-a facut un fisier xml. Nu mi-a dat nici-o eroare. Dar mai departe nu stiu ce sa fac si ce trebuie sa depun la ANAF.
Ma puteti ajuta?
Am actualizat datele din meniul D406 si am generat declaratia. Mi-a facut un fisier xml. Nu mi-a dat nici-o eroare. Dar mai departe nu stiu ce sa fac si ce trebuie sa depun la ANAF.
Ma puteti ajuta?
- balazse246
Din program se genereaza fisierele xml, precum se deschide automat si DUKintegrator, iar cu ajutorul aplicatiei (pus la dispozitie de ANAF), validezi fisierele ca orice declaratie pe baza de fisier xml.
Poate te ajuta cele postate aici:
https://www.sagasoftware.ro/a4200-mod-de-generare/
Poate te ajuta cele postate aici:
https://www.sagasoftware.ro/a4200-mod-de-generare/
Buna ziua
Incerc prima data sa fac declaratia 406. In Saga/freetab/dist am DUKIntegrator zip nu jar.Mentionez ca an descarcat Java si ultima versiune Saga.Unde gresesc?
Multumesc
Incerc prima data sa fac declaratia 406. In Saga/freetab/dist am DUKIntegrator zip nu jar.Mentionez ca an descarcat Java si ultima versiune Saga.Unde gresesc?
Multumesc
-
barbata779
balazse246 scrie: ↑Mar Feb 04, 2025 7:23 am Important este sa ai conturile corect create, in rest face programul cele necesare.
Multumesc! A functionat fara erori.
Buna ziua.
Am si eu o intrebare.
Cand generez D406 imi da urmatoarea eroare "E: MasterFiles (1) sectiune GeneralLedgerAccounts (1) sectiune Account (4) sectiune AccountID (1)
eroare regula: AccountID: ID-ul contului [11713] trebuie sa se gaseasca in planul de conturi."
Eu nu am folosit contul 11713, si nici nu exista in planul de conturi.
Daca ma poate ajuta cineva
Am si eu o intrebare.
Cand generez D406 imi da urmatoarea eroare "E: MasterFiles (1) sectiune GeneralLedgerAccounts (1) sectiune Account (4) sectiune AccountID (1)
eroare regula: AccountID: ID-ul contului [11713] trebuie sa se gaseasca in planul de conturi."
Eu nu am folosit contul 11713, si nici nu exista in planul de conturi.
Daca ma poate ajuta cineva
Buna ziua , am o intrebare . Am generat SAF-T , fara erori , dar am o intrebare , voi verificati saf-t , cu testele de consistenta de pe ANAF ? . Nu prea inteleg cum se verifica si daca a facut cineva aceste verificari , ar ajuta mult daca mi-ar impartasi si mie / noua . Va multumesc !
Verificați cum este creat 1171.3 pentru că el există sub o formă sau alta în planul de conturi. Să nu fie creat cu un spațiu după punct. De exemplu "1171. 3"
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
Buna dimineata,
Nu reusesc sa depun D406 pentru o firma cu putine operatiuni. Din Saga se genereaza declaratia, cu Duk se valideaza fara erori, insa pdf-ul semnat de Duk are 0 bytes si nu o pot incarca pe e-guvernare din acest motiv. Am facut update, am salvat baza de date si am restaurat-o, nimic nu functioneaza. Nu mai stiu ce sa fac. La o alta firma, fara activitate, am facut 2 note contabile ptr a depune declaratia si nu am avut probleme, dar la asta nu mai stiu ce sa fac, pentru ca are in jur de 10-15 operatiuni, deci nu ar trebui sa fie probleme. Este ultima si nu ma asteptam la asa ceva. Ce pot face? Multumesc!
Nu reusesc sa depun D406 pentru o firma cu putine operatiuni. Din Saga se genereaza declaratia, cu Duk se valideaza fara erori, insa pdf-ul semnat de Duk are 0 bytes si nu o pot incarca pe e-guvernare din acest motiv. Am facut update, am salvat baza de date si am restaurat-o, nimic nu functioneaza. Nu mai stiu ce sa fac. La o alta firma, fara activitate, am facut 2 note contabile ptr a depune declaratia si nu am avut probleme, dar la asta nu mai stiu ce sa fac, pentru ca are in jur de 10-15 operatiuni, deci nu ar trebui sa fie probleme. Este ultima si nu ma asteptam la asa ceva. Ce pot face? Multumesc!
Apelați la asistența ANAF. Sau verificați dacă nu aveți cumva vreun program care blochează crearea pdf-ului.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
Cauza este ca nu puteti semna din DUKIntegrator (eroare java de securitate sau lipsa fisierului de criptare). Doar semnati si validati pdf-ul din DUKIntegrator. Apoi semnati acel pdf din Acrobat Reader.
Buna ziua, am si eu un ONG si nu resusesc sa fac D 406 pentru ca am inregistrat capitalul in contul 101 si saga imi spune ca acest cont nu se regaseste in planul de conturi. A mai intalnit cineva aceasta problema? Cum se poate rezolva? Ma poate ajuta cineva? Multumesc!
- balazse246
Verifica, ca la "configurare societati" -> "tip contabilitate" -> sa opteti pentru "persoana juridica fara scop patrimonial".
Dupa ce ai setat acest lucru, mergi la "plan conturi" si apesi pe butonul "actualizare plan conturi" si vezi mesajele.
In mod normal, acum ar trebui sa funtioneze.
Ai grija sa nu folosesti sintetic de gradul 2, deoarece la ONG nu exista sintetic de gradul 2 la 101.
Dupa ce ai setat acest lucru, mergi la "plan conturi" si apesi pe butonul "actualizare plan conturi" si vezi mesajele.
In mod normal, acum ar trebui sa funtioneze.
Ai grija sa nu folosesti sintetic de gradul 2, deoarece la ONG nu exista sintetic de gradul 2 la 101.