Iesire prin opțiune TVA

Intrebari - raspunsuri diverse despre programele SAGA
pietruseli

Iesire prin opțiune TVA

#1 Mesaj de pietruseli »

TVA la incasare, trimestrial. Pentru iesire de sub tva, trebuie depusă D700 intre data de 1-10 aprilie, urmând ca sa depun decont de TVA pe T1?

herganiec

Re: Iesire prin opțiune TVA

#2 Mesaj de herganiec »

da.
“Cea mai valoroasă parte a unui om nu este mintea plină de cunoștințe, ci inima plină de iubire, urechea pregătită să asculte și mâna dispusă să ajute.”

pietruseli

#3 Mesaj de pietruseli »

Si ar mai rămâne câteva zile din aprilie pana la sosirea deciziei de ieșire, care ar intra pe un decont trimestrial pe T2, cu termen de depunere 25 iulie?

herganiec

#4 Mesaj de herganiec »

până la data comunicării deciziei de anulare a înregistrării în scopuri de TVA, aveți toate drepturile și obligațiile unei persoane înregistrate în scopuri de TVA. După primirea deciziei, trebuie să depuneți ultimul decont de taxă până la data de 25 a lunii următoare celei în care a fost comunicată decizia de anulare.
deci, în perioada dintre depunerea D700 și primirea deciziei de ieșire din sistemul TVA la încasare, veți continua să aplicați regulile TVA la încasare, iar tranzacțiile din această perioadă vor fi raportate în decontul trimestrial corespunzător.
“Cea mai valoroasă parte a unui om nu este mintea plină de cunoștințe, ci inima plină de iubire, urechea pregătită să asculte și mâna dispusă să ajute.”

nicorecd257

#5 Mesaj de nicorecd257 »

SRL cu tva la incasare, trimestrial.Se poate depune dec 700 in peroioada 1- 10 aprilie pentru renuntare definitiv la tva , cifra de afaceri in 2024 sub 10000 de E

Scrie răspuns