Buna ziua,
In 12.2024 s-au gresit datele de la o E-Factura, erau in program 2 bife ( una pentru corectie / rectificare) si s-a transmis a doua varianta, a fost totul ok si a primit-o si clientul.
Acum nu mai apare bifa respectiva, nu se mai pot corecta date de pe facturi transmise anterior fara stornare? Este o limitare de la sistemul ANAF sau a fost o limitare in SAGA?
Daca se mai pot trimite facturi corectate, cum se poate face acest lucru? Aveau un cod distinct cele corectate.
E-Factura rectificare / corectie
Re: E-Factura rectificare / corectie
ANAF a clarificat printr-un ghid de la finele anului trecut ce este cu acele rectificări. Dacă este necesară corecția unei facturi:
- se emite o factură de stornare a celei inițiale - asta obligatoriu
- se emite o nouă factură, corectă de această dată, care se poate trimite în e-factura fie ca factură, normal, fie cu tip de factură de rectificare.
În acest context factura de rectificare nu-și mai are sensul. Oricum stornarea celei inițiale este obligatorie. Așadar a dispărut din program acea bifă de rectificare.
- se emite o factură de stornare a celei inițiale - asta obligatoriu
- se emite o nouă factură, corectă de această dată, care se poate trimite în e-factura fie ca factură, normal, fie cu tip de factură de rectificare.
În acest context factura de rectificare nu-și mai are sensul. Oricum stornarea celei inițiale este obligatorie. Așadar a dispărut din program acea bifă de rectificare.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.