CIM fractie - 5 ore pe luna - timp de lucru inegal

Intrebari - raspunsuri diverse despre programele SAGA
cantacuzm

CIM fractie - 5 ore pe luna - timp de lucru inegal

#1 Mesaj de cantacuzm »

Buna ziua,
Am pentru prima oara un angajat cu timp de lucru inegal, respectiv o fractiune de 5 ore pe luna. Mai e si telemunca totodata, dar nu cred ca asta conteaza. Cum selectez eu astfel incat sa nu imi dea eroare in D112? Pentru ca la A_3 (tip contract de munca) nu stie sa imi ia cu timp inegal, nu are camp pt asa ceva. Imi ia minim 1 ora pe zi. Apoi la zilele lucrate ia toate zilele lucratoare din luna si din acest motiv nu da A8 x A3, adica numarul de zile x numarul de ore, care trebuie sa fie 5 ore in final. Inteleg cum sa corectez, respectiv selectez manual in loc de toate zilele lucratoare, selectez doar 5 zile, astfel inmultit cu o ora, da 5 ore total si nu mai da eroare/atentionare. Dar intrebarea e, asa e corect? Trebuie sa fac manual corectia in fiecare luna? Sau imi scapa mie vreo setare totusi?

Multumesc mult!

cantacuzm

Re: CIM fractie - 5 ore pe luna - timp de lucru inegal

#2 Mesaj de cantacuzm »

S-a mai lovit cineva de aceasta situatie?
Multumesc!

tatum

#3 Mesaj de tatum »

Incearca sa treci la configurare salariati - ore pe luna 5; vezi ce-ti iese

cantacuzm

#4 Mesaj de cantacuzm »

Este setat deja setat asa la salariati. Insa cand preia in D112, la contracte standard (e totusi un contract standard, CIM, nu e zilier...sau asa ceva), nu are camp pt lucru inegal, are doar ore pe zi P1... pana la P7 si full, 8 ore pe zi. Oare acest CIM se incadreaza la colaborator sau alte categorii asimilate salariilor?
Multumesc!

tatum

#5 Mesaj de tatum »

In 112 eu am :
2. Pensionar (A_2) 0 - nu e pensionar
3. Tip contract de muncă (A_3) P1-parţial 1 oră
4. Ore normă zilnică a locului de munca (A_4) 8
5. Ore lucrate efectiv în lună (A_6) 2
6. Ore suspendate in lună (A_7) 0
7. Total zile lucrate (A_8) 18
Zile nemotivate (A_8n)

La validare spne ca are antentionari dar in recipisa nu sunt erori .
Declaratia a fost depusa azi.

cantacuzm

#6 Mesaj de cantacuzm »

Da, stiu ca e doar cu avertizari, nu cu erori de validare. Doar ca mi s-a parut o anomalie, sa nu existe in 112 la tip contract tipul inegal de lucru, ci doar doar ore/zi (fixe = P1...etc) de aceea intrebam.
Deci e clar, nu are setarea in 112 pentru timp inegal de lucru, sub o ora pe zi, cum ar fi.
Multumesc pentru raspunsuri.

stanescue731

#7 Mesaj de stanescue731 »

Buna ziua!Intreb si eu:care sunt pasii necesari pt.a trimite din Saga,pe email,un stat de salarii?Si unde intru[referitor tot la stat]sa printez fluturasul de salariu si recapitulatia?Va multumesc mult!

herganiec

#8 Mesaj de herganiec »

Mergeți la ex. recapitulație... tipărire și selectați PDF. Programul vă face recapitulația la salarii intr--un document PDF care il salvați pe calcualtor unde doriți.
La fel generați ORICE situație din Saga , Salarii, balanțe, etc... în format PDF Apoi vă deschideți mailul să le trimiteți atașat la cine vreți..
Spera că am înțeles bine.
“Cea mai valoroasă parte a unui om nu este mintea plină de cunoștințe, ci inima plină de iubire, urechea pregătită să asculte și mâna dispusă să ajute.”

stanescue731

#9 Mesaj de stanescue731 »

Super tare!Miii de multumiri,Porumbelul Alb!

herganiec

#10 Mesaj de herganiec »

:idea: :wink:
“Cea mai valoroasă parte a unui om nu este mintea plină de cunoștințe, ci inima plină de iubire, urechea pregătită să asculte și mâna dispusă să ajute.”

Scrie răspuns