Contract de superficie cu titlu gratuit
-
Contract de superficie cu titlu gratuit
ONG -activitate camin de bătrâni, accesează și primește finantare nerambursabilă pentru construcție Cămin persoane vârsnice iar în privința terenului pe care urmează să ridice construcția incheie un contract de superficie cu titlu gratuit, pe 15 ani, cu o persoană fizica care detine terenul.Cum ar trebui înregistrat în contabilitate acest contract, fiind gratuit .Vă mulțumesc!
Re: Contract de superficie cu titlu gratuit
Din câte știu eu, dreptul de superficie este un drept real care permite unei persoane (superficiar) să fie proprietarul construcțiilor, lucrărilor sau plantațiilor pe un teren aparținând unei alte persoane, teren pe care superficiarul are un drept de folosință.
Așadar este un contract prin care se dobândește dreptul de folosință, nu de proprietate. Eu zic că se înregistrează extracontabil. De regulă aceste contracte au o valoare stabilită chiar dacă nu sunt cu titlu oneros.
Așadar este un contract prin care se dobândește dreptul de folosință, nu de proprietate. Eu zic că se înregistrează extracontabil. De regulă aceste contracte au o valoare stabilită chiar dacă nu sunt cu titlu oneros.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
-
Re: Contract de superficie cu titlu gratuit
Multumesc!