Actualizare ultima versiune

Intrebari - raspunsuri diverse despre programele SAGA
popad70

Actualizare ultima versiune

#1 Mesaj de popad70 »

Bună ziua,
Am următoarea situatie:
Pe pc ul meu am licenta și câteva firme printre care și unele la care lucrez remote.
Precizez ca ultimele sunt lucrate in saga instalata pe serverul clientului.
Pe pc îl meu nu am baza de date importata la zi de pe serverul clientului , dar lucrez revisalul doar la mine.
Precizez ca ultima versiune instalata la mine și pe serverul clientului este 579.
Vrem sa facem actualizarea la ultima versiune.
La mine voi face client server server, lucrând doar pe un calculator.
Intrebare:
1 După actualizarea programului pe serverul clientului, eu voi putea lucra în continuare pe serverul lui ?
2 Va afecta cu ceva baza de date din calculatorul meu în care lucrez revisalul firmelor de pe server?
Dacă da, cum ar trebui procedat ?
Mulțumesc mult pentru ajutor!

balazse246

Re: Actualizare ultima versiune

#2 Mesaj de balazse246 »

Ce inseamna la tine "remote"? Adica te conectezi prin Anydesk/TeamViewer/UltraView etc. si lucrezi direct pe server?
S-au pe acel server al clientului programul este instalat pe client-server server, iar la tine ca si client-server client, si te conectezi la baza lui de date?
De altfel, nu inteleg, de ce nu lucrezi direct pe baza de date de la client, ca sa ramana tot ce inseamna partea de ReviSal si in baza lui de date?

Daca la client este client-server server, si la tine la fel, inseamna ca lucrati cu doua baze de date diferite, deci nu inteleg ce probleme ar exista la actualizare.

Eu as propune pentru firmele de pe serverul clientului sa creezi o noua sesiune separata fata de firmele care sunt in varianta "server", adica se instaleaza versiunea free, doar ca la cale dupa "SAGA C.3.0" se mai adauga un text in plus ("_CLIENT" la versiunea "client"; "_WEB" pentru Saga WEB). Ii drept ca varianta asta inseamna ca la o versiune va trebui sa instalez de 3 ori actualizarea, dar cumva mi se pare mai eficient la gestionare.

ciucam288

Re: Actualizare ultima versiune

#3 Mesaj de ciucam288 »

1.DA 2.NU
Sugestie: Nu mai ramaneti in urma cu versiunea de Saga.
Deja s-au schimbat multe in structura si denumirile tabelelor si o sa aveti surprize la actualizare (si mai multa munca sa le corectati manual cu exporturi si importuri).
Faceti backup/copie de siguranta inainte de actualizare la tot folderul saga.

Scrie răspuns