Preluare stocuri la trecerea la metoda inventarului intermitent

Intrebari - raspunsuri diverse despre programele SAGA
hanr753

Preluare stocuri la trecerea la metoda inventarului intermitent

#1 Mesaj de hanr753 »

Doresc trecerea la metoda inventarului intermitent incepand cu 01.01.2025. Firma nu este noua, deci nu mai pot opera preluarea stocurilor prin meniul din configurare societati.
Am definit produsele in articole, pe gestiunea MATERII PRIME. Am modificat contul in 601 la aceasta gestiune.
Doresc sa incarc inventarul la 31.12.2024 si am intrat la meniul Inventariere, insa nu imi preia produsele pe care le-am definit acum, sa pot incarca cantitatea.
Cum pot incarca inventarul la 31.12.2024 astfel incat sa am si nota contabila corecta si stocul de materii prime corect?
Mentionez ca am introdus in configurare societati trecerea la inventar intermitent cu 01.01.2025 si am pus bifa la inventar intermitent.

tomac

Re: Preluare stocuri la trecerea la metoda inventarului intermitent

#2 Mesaj de tomac »

De ce să modificați contul pe gestiune?!
Dacă firma nu este nouă, dar nu a avut stocuri cantitativ-valoric, puteți să le încărcați în preluare date inițiale - preluare stocuri.
Dacă avut stocuri, este necesar să aveți un inventar operat la 31.12.2024 - inventar standard, iar la data de 01.01.2025 să operați un inventar special de trecere la inventar intermitent.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

hanr753

#3 Mesaj de hanr753 »

Multumesc pt raspuns.
Firma nu este noua, insa am avut stocuri preluate cantitativ valoric in 2012, deci nu mai pot incarca inventarul in preluare date inițiale - preluare stocuri.
Am incercat sa operez un inventar standard la 31.12.2024 insa nu mi se preiau toate articolele pe care le-am definit acum pe gestiune. Pana acum am mers pe global valoric - tip nedefinit si nu am avut miscari pe gestiune. In inventar imi preia doar niste articole vechi pe gestiune pe care am avut miscari la un moment dat. Aici m-am blocat, pt ca nu stiu cum sa adaug in acest inventar toate articolele, ca sa pot prelua stocul. Daca aveti vreo sugestie...
Multumesc.

tomac

#4 Mesaj de tomac »

Prin operații speciale - folosind cont corespondent același cont de stoc.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

Scrie răspuns