Am un client persoana fizica, la care i-am refacturat utilitati, cu tva 9% (apa)
Persoana nu mi-a achitat factura si nici nu mai dau de ea.
Ce pot sa fac cu acea suma, ca sa nu o mai am in sold.
1. Pot storna factura si la cont sa pun 654?
2. Firma mea este cu TVA la incasare. Factura se va declara in D394?
3. In e-factura se transmite documentul?
Multumesc
Client persoana fizica cusold din 2022
-
Re: Client persoana fizica cusold din 2022
Poți storna factura și înregistra suma pe contul 654, dar trebuie să ai justificare pentru această pierdere.
Factura trebuie ajustată în D394 (fiind inițial cu TVA la încasare, se raportează și storno-ul).
Se transmite în e-Factura doar dacă și factura inițială a fost transmisă.
Factura trebuie ajustată în D394 (fiind inițial cu TVA la încasare, se raportează și storno-ul).
“Cea mai valoroasă parte a unui om nu este mintea plină de cunoștințe, ci inima plină de iubire, urechea pregătită să asculte și mâna dispusă să ajute.”
- balazse246
Pentru herganiec
Daca la momentul emiterii facturii initiale nu am avut obligatia de a transmite e-factura, de ce acum l-a stornare ar trebui sa procedez la fel, adica sa nu transmit?
Daca la momentul emiterii facturii initiale nu am avut obligatia de a transmite e-factura, de ce acum l-a stornare ar trebui sa procedez la fel, adica sa nu transmit?
-
Multumesc multherganiec scrie: ↑Mar Mar 11, 2025 12:07 pm Poți storna factura și înregistra suma pe contul 654, dar trebuie să ai justificare pentru această pierdere.
Se transmite în e-Factura doar dacă și factura inițială a fost transmisă.balazse246 scrie: ↑Mar Mar 11, 2025 12:37 pm Pentru herganiec
“Cea mai valoroasă parte a unui om nu este mintea plină de cunoștințe, ci inima plină de iubire, urechea pregătită să asculte și mâna dispusă să ajute.”
- balazse246
Pentru herganiec
Este specificat acest lucru undeva in actul normativ (poate mi-a scapat mie)?
Este specificat acest lucru undeva in actul normativ (poate mi-a scapat mie)?
https://static.anaf.ro/static/10/Anaf/legislatie/Cod_fiscal_norme_2023.htm#A319
Art. 319^1 din Codul Fiscal prevede obligativitatea utilizării sistemului electronic de facturare (e-Factura) pentru facturile emise în relațiile dintre entitățile legale (persoane juridice) și între persoane juridice și persoane fizice. Conform acestui articol, toate facturile, inclusiv cele de stornare, trebuie transmise prin sistemul e-Factura.
Art. 319^1 din Codul Fiscal prevede obligativitatea utilizării sistemului electronic de facturare (e-Factura) pentru facturile emise în relațiile dintre entitățile legale (persoane juridice) și între persoane juridice și persoane fizice. Conform acestui articol, toate facturile, inclusiv cele de stornare, trebuie transmise prin sistemul e-Factura.
- balazse246
Acolo nu apare "doar dacă și factura inițială a fost transmisă".